Το βράδυ της Τετάρτης η συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης ξεκινάει η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε μέχρι τις 14:00 να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Στόχος είναι μέχρι τις 21:00 το βράδυ να έχει ψηφιστεί, χωρίς να αποκλείεται κάποια καθυστέρηση. Σε κάθε περίπτωση μέχρι αύριο το βράδυ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισής του.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δύο άρθρα: ένα με τη συμφωνία και ένα με τα προαπαιτούμενα.

Τι περιέχει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Σημειώνεται ότι στο έγγραφο Σαγιά προς Κωνσταντοπούλου, υπάρχει μια χειρόγραφη σημείωση της προέδρου της Βουλής, με λάθος την ημερομηνία παραλαβής (15/7). Το λάθος θα διορθωθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 109 του κανονισμού της Βουλής, «νομοσχέδια που κατατίθενται από την κυβέρνηση ως κατεπείγοντα κατά το άρθρο 76 παρ. 4 του Συντάγματος, παραπέμπονται αμέσως στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» και «ο πρόεδρος της Βουλής ορίζει ανάλογη προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης (σ.σ.της Επιτροπής), σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 4».

Αν η Επιτροπή αποδεχθεί το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, προβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση του νομοσχεδίου ενώ αμέσως μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής, εγγράφεται κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση που διαρκεί κατ΄ ανώτατο όριο δέκα ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook