Από την ημέρα που προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα, αλλά και γενικότερα τους τελευταίους 6 μήνες, είδαμε αρκετά πολιτικά παράλογα να συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα.

Ένα από αυτά είναι το ΟΧΙ στα μνημόνια που έγινε ΝΑΙ, το ΝΑΙ στην Ευρώπη που έγινε ΝΑΙ στα μνημόνια και άλλα τέτοια χαρούμενα, την ώρα που η Ελλάδα διανύει ίσως την χειρότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση.

Αυτά τα όμορφα παράλογα δεν έλειψαν και από την Κρήτη… 

Η πρώτη περίπτωση, ποιος άλλος, από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που θεωρείται από τα καλύτερα παιδιά στην πολιτική και που οι πράξεις του πολλές φορές ξενίζουν και προκαλούν πολλά σχόλια.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, στις 14 Ιουλίου, με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ δήλωνε ότι «Ψηφίζω ΟΧΙ και μεταξύ του άρτου της εξάρτησης, προτιμώ το ψωμί του ιδρώτα» και ανέλυε τους λόγους τους οποίους δεν μπορεί να στηρίξει το Μνημόνιο.

Χθες όμως, την ώρα της ψηφοφορίας το ΝΑΙ του προκάλεσε την αντίδραση και τα σχόλια των Συναδέλφων του με επιφωνήματα και άλλα παρόμοια.

Η δεύτερη ηχηρή διαφοροποίηση από τις πολιτικές δηλώσεις του, ήρθε από τον Παύλο Πολάκη. 

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολύ καιρό στις δημόσιες τοποθετήσεις του υπήρξε κάθετος και απόλυτος απέναντι στα μνημόνια, ξεστομίζοντας μάλιστα βαριές και υβριστικές κουβέντες ενάντια στους μνημονιακούς Βουλευτές και σε όλους αυτούς που τα ψηφίζουν. 

Ήδη από χθές που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι τελικά θα ψηφίσει ΝΑΙ, έχει προκαλέσει δεκάδες αρνητικά σχόλια στον τοίχο του. 

Μάλιστα στην δήλωση του ανέφερε ότι «έχω αποφασίσει (να ψηφίσω ΝΑΙ) με τον πιο πραγματικό τρόπο που μπορούσα να κάνω. Έστειλα μήνυμα (sms;) στη στενή ομάδα των 40 ανθρώπων που είχα στο δήμο στα Σφακιά με τους οποίους άλλαξα τον τόπο εκεί τα τελευταία 4 χρόνια και τους ρώτησα τι να κάνω. Από τους 35 οι 26 μου είπαν μείνε και στήριξε, οι 9 φύγε (οι 3 από αυτούς τους 9, στο στυλ κάνε ότι θες) και οι πέντε δεν μου απάντησαν». Ξεχνώντας βέβαια το «μήνυμα» των χιλιάδων ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν στις εκλογές.

Βέβαια και οι δύο Βουλευτές δικαιολόγησαν την στάση τους.

Σήμερα ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, κάνοντας την αυτοκριτική του δήλωσε οτι ουσιαστικά ότι άλλαξε γνώμη και ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στην καταστροφή της χώρας και παραδέχτηκε δημόσια ότι «είμαι μ@@@@@@ που δεν ετοιμάστηκα για την δραχμή», γεγονός που επίσης προκάλεσε ποικοίλα σχόλια ανάμεσα στους πολίτες. 

Αντίστοιχα και ο Βουλευτής Χανίων δίνοντας την δική του αιτιολόγηση σημείωσε ότι «αν δω να υλοποιούνται κάποια πράγματα που έθεσα στον Τσίπρα ως προϋποθέσεις τους επομένους δυο τρεις – μήνες (διαπλοκή, κανάλια, μαύρο χρήμα, αλλαγή κράτους, ανασύνταξη και ετοιμασία για την επομένη σύγκρουση που θα ‘ρθει σίγουρα για να μην ξαναβρεθούμε ξεβράκωτοι) τότε θα συνεχίσω. Αλλιώς θα παραιτηθώ και θα γυρίσω αποκλειστικά στην ιατρική και θα βοηθάω και στο Δήμο Σφακιών»

Ο πιο έντιμος και δικαιωμένος όλων είναι ο τέως Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ, Κώστας Δαμαβολίτης, ο οποίος εξ αρχής είπε ΝΑΙ στην Ευρώπη, βλέποντας αυτό που έρχεται, με αποτέλεσμα να του στοιχίσει την Βουλευτική του έδρα, παραμένοντας όμως με αυτόν τον τρόπο πιστός στις αρχές και τις αξίες του και χωρίς να κοροϊδέψει κανέναν με το ΟΧΙ στα μνημόνια, που μετά θα γινόταν ΝΑΙ.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά; Από εδώ και στο εξής να γίνει σε όλους μάθημα ότι ο λαϊκισμός και οι μεγαλοστομίες δεν οδηγούν πουθενά. Η πολιτική θέλει ωριμότητα, θέλει πολύ σκέψη και κυριώς πρέπει να λειτουργεί υπό το πρίσμα ότι η όποια απόφαση επηρεάζει την ζωή 11.000.000 ανθρώπων.

Η κατάσταση μας είναι πολύ δύσκολη, πρέπει η παρούσα Κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, με σοβαρότητα πλέον και ευχή όλων είναι να μπορέσουμε να εγκαθιδρύσουμε μερικές βασικές αρχές σε αυτόν τον τόπο, όπως Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη και αυστηρότητα στους παραβάτες.

Αν τα επιτύχουμε αυτά, θα έχει μπει μία καλή βάση ώστε να μπορέσουμε πάνω σε αυτές τις αρχές να χτίσουμε το κράτος, την δημόσια διοίκηση και γενικά την καθημερινότητα μας. 

Μας περιμένει πολύ δουλειά, πρέπει να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη αυτού το τόπου, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την μίζερη κατάσταση και να μπορέσουμε πραγματικά να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook