Σε μια – στην κυριολεξία – Σολομώντεια απόφαση κατέληξε ο Ειρηνοδίκης Χανίων αναφορικά με το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Κισσάμου κατά του Δήμου Καντάνου-Σελίνου για τα όρια των δύο δήμων στο Ελαφονήσι, από τα οποία εξαρτάται και το ποιος θα εκμεταλλεύεται την παραλία – φιλέτο.

Μετά από εξέταση και των δύο πλευρών και μετά και από την αυτοψία που διενήργησε την Τετάρτη στην παραλία,  ο Ειρηνοδίκης Χανίων, αφού κάλεσε και πάλι τους εκπροσώπους των δύο δήμων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να συμβιβαστούν, τους ανακοίνωσε την απόφασή του, την οποία σίγουρα δεν περίμεναν.

Σύμφωνα με αυτή το πρωί της Παρασκευής θα εκδώσει αυτεπάγγελτη προσωρινή διαταγή για την αποβολή των καντινών και των ομπρελοκαθισμάτων και των δύο μονομετοχικών εταιρειών των δήμων από το Ελαφονήσι.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου η δημοφιλέστερη παραλία στην Κρήτη θα μείνει χωρίς την παραμικρή παροχή εξυπηρετήσεων στους χιλιάδες επισκέπτες, χωρίς καθαριότητα και χωρίς φύλαξη.

Επιπλέον , από την στιγμή που θα εκδοθεί η προσωρινή αυτή διαταγή, οι εταιρείες των δύο δήμων που εκμεταλλεύονται την παραλία, θα πρέπει να απομακρύνουν καντίνες και ομπρελοκαθίσματα εντός 24 ωρών, διαφορετικά ορίστηκαν πρόστιμα που φτάνουν και στις 50.000 ευρώ την ημέρα.

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, είναι να βρουν οι δύο Δήμοι μια συμβιβαστική λύση σε αυτή την διαμάχη για τα όρια του Ελαφονησίου που κρατά εδώ και πολλά χρόνια με προσφυγές κάθε τόσο στην Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook