Η κυρία Μέρκελ, σε εμφάνισή της σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με τον Guardian, συνομίλησε με ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη, εξηγώντας του ότι δεν μπορεί να παραμείνει στη Γερμανία, αφού είναι μία από τους «χιλιάδες και χιλιάδες» πρόσφυγες που δεν μπορούν να βοηθηθούν, όπως είπε.

Η οικογένεια της Ρέεμ απειλείται με απέλαση. Η μικρή Παλαιστίνια ανέφερε σε άπταιστα γερμανικά:

Έχω στόχους όπως ο οποιοσδήποτε άλλος. Θέλω να σπουδάσω… είναι πολύ άσχημο να βλέπεις τους άλλους να μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους και να μην μπορείς να το κάνεις κι εσύ.

Η καγκελάριος της είπε ότι καταλαβαίνει

«αλλά η πολιτική είναι μερικές φορές σκληρή. Είσαι μπροστά μου και είσαι πολύ συμπαθητική, Αλλά επίσης υπάρχουν χιλιάδες προσφυγικοί καταυλισμοί στον Λίβανο. Αν όλοι αποφάσιζαν να έρθουν δεν θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε».

Όταν το κοριτσάκι άρχισε να κλαίει, αιφνιδιασμένη, η καγκελάριος την πλησίασε και της είπε «τα κατάφερες πολύ καλά» με τον συντονιστή της συζήτησης στο σχολείο στο Ροστόκ, να της λέει το κορίτσι κλαίει επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και όχι επειδή δεν παρουσίασε σωστά τις απόψεις του. Η κυρία Μέρκελ απάντησε «το ξέρω… Αλλά θέλω να την χαϊδέψω» βάζοντας το χέρι της στην πλάτη της Ρέεμ.

Η καγκελάριος, πάντως, δεν εγκαταλείπει ποτέ τον ψυχρό πολιτικό λόγο…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook