«Ους ο δικαστής συνέζευξε… παραλία μη χωριζέτο».

Το παραφρασμένο αυτό εδάφιο από την τελετή του γάμου, ισχύει πλέον για την πολυδιαφημισμένη και πολυλατρεμένη παραλία του Ελαφονησίου και την διαχείρισή της από τους Δήμους Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου.

Όπως  είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, η «Σολομώντεια λύση» του Ειρηνοδίκη Χανίων, επι των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δήμος Κισσάμου, και η άμεση «απειλή» να «εξοβελιστούν» και οι δύο Δήμοι από την διαχείριση της παραλίας, τους οδήγησε σε συμβιβασμό.

Έτσι το μεσημέρι της Παρασκευής και πριν καθαρογραφεί και τεθεί σε ισχύ η απόφαση του Ειρηνοδίκη, οι δύο Δήμαρχοι, ο Θεόδωρος Σταθάκης και ο Αντώνης Περράκης, πήγαν στον Ειρηνοδίκη και κατέθεσαν εγγράφως ότι  “αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της μεταξύ τους συνεργασίας για την εκμετάλλευση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή του Λαφονησίου” και συμφωνούν και συναποδέχονται ότι “θα εκμεταλλεύονται και θα χρησιμοποιούν την έκταση του αιγιαλού, σύμφωνα με τα διοικητικά όρια που έκαστος μέχρι σήμερα αναγνωρίζει”.

Έτσι η απόφαση του κ.Ειρηνοδίκη δεν εκδόθηκε και τώρα πλέον οι δύο Δήμοι θα πρέπει να πορευθούν σε κλίμα συνεργασίας με το βλέμμα στην επόμενη τουριστική περίοδο.

Και αυτό γιατί και φέτος η παραλία στο Ελαφονήσι τελεί υπο την διαχείριση των Μονομετοχικών Εταιρειών των δύο Δήμων , οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις καντίνες και τα ομπρελοκαθίσματα.

Όμως οι τροποποιήσεις στην σχετική νομοθεσία και τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλονται στο κράτος (είτε ως ενοίκιο, είτε ως ΦΠΑ, είτε ως πρόστιμα), έχουν θέσει στο «τραπέζι» την ιδέα της συνεκμετάλλευσης.

Σύμφωνα μάλιστα με πολλούς, υπάρχει ο χρόνος έτσι ώστε οι δύο δήμοι με την συνδρομή των νομικών τους συμβούλων να βρουν τον τρόπο, ώστε από το 2016 η μια και ενιαία παραλία του Ελαφονησίου να διαχειρίζεται και συνεκμεταλλεύεται από κοινού από τους όμορους δήμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook