Ένα νέο σύστημα φαίνεται πως ετοιμάζουν οι εταιρίες για την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Οι βιομηχανίες της μουσικής και του κινηματογράφου των Η.Π.Α. τους τελευταίους μήνες τελειοποιούν ένα νέο σύστημα πάταξης της πειρατείας στο internet.

Ένα παρόμοιο σύστημα έχει εφαρμοστεί ήδη στη Γαλλία. Πρόκειται για το γνωστό νόμο Hadopi ή αλλιώς νόμο των τριών χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τον Hadopi, ο πάροχος υπηρεσιών Ιντερνετ έχει την ευθύνη εντοπισμού των χρηστών που κατεβάζουν παράνομα υλικό από το διαδίκτυο και στο πρώτο σχετικό κατέβασμα που θα εντοπίσει από κάποιο χρήστη, ο δράστης δέχεται προειδοποιητικό email, στο δεύτερο του αποστέλλεται επίσημη επιστολή, τίθεται υπό παρακολούθηση και του ζητούν να εγκαταστήσει φίλτρο ελέγχου, ενώ την τρίτη φορά του κόβουν τη σύνδεσή στο Ιντερνετ.

Οι βιομηχανίες στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα θα καταλήξουν σε μια συμφωνία η οποία θα δει το φως της δημοσιότητας και θα μοιάζει αρκετά με τον Hadopi, με βασική του όμως διαφορά οτι στις Η.Π.Α. πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι για κυβερνητική.

Έτσι το κόστος της λειτουργίας το αναλαμβάνουν οι βιομηχανίες και οι παραγωγοί χωρίς καμία συμμετοχή της κυβέρνησης και σε περίπτωση πειρατείας η ποινή, που σύμφωνα με το project ονομάζεται «Σταδιακή απάντηση», μπορεί να είναι περιορισμός της ταχύτητας πλοήγησης, μπλοκάρισμα της εισόδου στις 200 βασικές ιστοσελίδες παγκοσμίως, ή στη χειρότερη περίπτωση, υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναρίων πνευματικής ιδιοκτησίας!

Τέλος παρόλο που η πρωτοβουλία αυτή δεν υποστηρίζεται οικονομικά από την κυβέρνηση, υποστηρίζεται από το Λευκό Οίκο ο οποίος ποτέ είναι υπέρ της πάταξης της πειρατείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook