Στo πλαίσιο της καλοκαιρινής σεζόν στις 21 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:30 στο Παλαιό Λιμάνι στα Σφακιά, θα πραγματοποιηθεί η «1η Γιορτή Σφακιανής Πίτας».
 
Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει την:

  •  Γνωριμία των νέων με την Παράδοση
  • Ανάδειξη της άριστης ποιότητας της Σφακιανής Πίτας
  • Προβολή και Προώθηση του πλούτου των Κρητικών Προϊόντων

Ο κάθε παρευρισκόμενος  θα έχει την δυνατότητα να γευτεί όχι μόνο σφακιανή πίτα και παραδοσιακό μέλι αλλά επιπλέον διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων όπως το σφακιανό παξιμάδι, άφθονο τοπικό κρασί και ρακί αλλά και πολύ φαγητό. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό με την ζωντανή κρητική μουσική, συνθέτουν το σκηνικό της 1ης γιορτής αφιερωμένη στην «Σφακιανή Πίτα».

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την κρητική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονοµιάς, η 1η γιορτή «Σφακιανής Πίτας» φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό µε το γευστικό πλούτο του χωριού µας και να αποτελέσει σηµείο συνάντησης της παράδοσης με την νέα γενιά.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Σφακίων μαζί με τους κατοίκους της Χώρας Σφακίων της δίνοντας την ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν να αφήσουν στην άκρη τις έγνοιες και να περάσουν  μια απολαυστική βραδιά με πολύ χορό και παραδοσιακή μουσική από τον Γιώργο Μαγγελάκη και το συγκρότημα του.
 
Επιπλέον χρήσιµες Πληροφορίες: 

1) Γενική είσοδος: 20 € /  Παιδιά (8-15 ετών.): 10 € & Παιδιά κάτω των 8 ετών είσοδος δωρεάν

2) Το μενού περιλαμβάνει:
–      σφακιανή πίτα και σφακιανό παξιμάδι, σαλάτα, συκώτι κοκκινιστό, τσιγαριαστό κρέας, βραστό κρέας με πιλάφι (γαμοπίλαφο), ψητό κρέας με πατάτες φούρνου, μακαρόνια με ξηρό ανθότυρο και φρούτα εποχής.
–      Άφθονο κρασί, ρακί και αναψυκτικά

Χορηγός επικοινωνίας της 1ης γιορτής Σφακιανής πίτας είναι το Flashnews.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook