Χωρίς νερό εδώ και δέκα ημέρες, είναι η περιοχή του Καλλικράτη στα Σφακιά, όπως καταγγέλει σε επιστολή της η κάτοικος της περιοχής, Ελένη Βουγιούκαλου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, το φαινόμενο όχι μόνο δεν είναι σημερινό αλλά ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και χρόνια χωρίς να έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Τα χρόνια περνάνε, όπως και οι Δήμαρχοι στα Σφακιά, και το πρόβλημα νερού στον Καλλικράτη παραμένει άλυτο…Κι αν το πρόβλημα ήταν πραγματικό, ΔΕΝ υπήρχε δηλαδή επάρκεια νερού…πάει καλά…Όμως εδώ νερό υπάρχει και αρκετό μάλιστα. Το πρόβλημα είναι στην διαχείριση του, από την πηγή έως τον καταναλωτή.

Και πιο συγκεκριμένα:

1: Η δεξαμενή στην πηγή είναι παλιά και μικρής χωρητικότητας.

2: το δίκτυο είναι παλιό και κακοσυντηρημένο  με αποτέλεσμα να χάνεται το νερό στην διαδρομή του.

3: Για την ορθότερη  κατανομή του νερού στις γειτονιές απαιτείται η ανάλογη τεχνολογική υποδομή, αντλίες κ.λ.π.

4: συνεννόηση των κατοίκων για την καλή διαχείριση ούτως ώστε να έχουν όλοι νερό, η οποία μπορεί να αποφασισθεί μόνο μετά από μια συνέλευση την οποία οφείλει να προκαλέσει ο Δήμος.

Από τα παραπάνω μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν άμεσα όλα εκτός του 1. Και βέβαια επιβάλλεται άμεσα και για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων, ( πολύ συχνές οι γαστρεντερίτιδες….), η χημική ανάλυση του νερού, το οποίο σημειώνεται ότι στην πηγή είναι άριστης ποιότητας.

Το γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα του νερού στον Καλλικράτη αφού φαίνεται να είναι τόσο απλή η λύση του, επιδέχεται πολλών ερμηνιών με επικρατέστερη κατά την δική μου άποψη, την μικροπολιτικών – πελατιακών σχέσεων Δήμου-Δημοτών.

Είναι ο τρίτος χρόνος που  προσωπικά διεκδικώ την λύση του, και εισπράττω μόνο προσωπικές επιθέσεις τόσο από τον πρώην Δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη όσο ακόμη και αν αυτό φαίνεται οξύμορο και από κάποιους συντοπίτες μου, για τους προαναφερόμενους λόγους, των μικροπολιτικών-πελατειακών σχέσων.

Ακόμη-ακόμη αμφισβητούν και την ύπαρξη του προβλήματος, γι αυτό και προσκαλώ – προκαλώ τον οποιονδήποτε και κυρίως τα ΜΜΕ για μια επί τόπου διαπίστωση του. Φέτος πριν ακόμη προκύψει το πρόβλημα επικοινώνησα με τον νέο Δήμαρχο Γιάννη Ζερβό και του το έθεσα για να πράξει τα δέοντα εγκαίρως, χωρίς βέβαια έως σήμερα να γίνει απολύτως τίποτα!

Και μην επικαλεσθεί η Δημοτική αρχή την δημιουργία της ¨λιμνοδεξαμενής» ( μια λακούβα επενδυμένη με πλαστικό…ΔΕΝ είναι κανονική λιμνοδεξαμενή με φίλτρα, φάρμακα κ.λ.π.)…που έγινε για τα ζώα ως έργο για την λύση του προβλήματος του νερού γιατί το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε. Γιατί η λύση επαναλαμβάνω δεν είναι στην επάρκεια νερού αλλά στην χρηστή διαχείριση του.

Ελένη Βουγιούκαλου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook