Απάντηση με την οποία αντικρούει την καταγγελία της κ. Βουγιούκαλου σύμφωνα με την οποία για ένα δεκαήμερο η περιοχή του Καλλικράτη παραμένει χωρίς νερό, απέστειλε ο δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός, την οποία συνυπογράφει και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πατσιανού κ. Αθανάσιος Καούδης.

Ο κ. Ζερβός στην απάντησή του σημειώνει:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών γίνομαι δέκτης από την κ. Βουγιούκαλου  ενστάσεων και  παρατηρήσεων της για διάφορα θέματα που αφορούν ολόκληρο το Δήμο Σφακίων.

 Απαραίτητο κρίνεται εδώ να ξεκαθαριστεί πως η Δημοτική Αρχή  σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο της κάθε Τοπικής Κοινότητας, προσπαθεί να αντιμετωπίζει πάντα στο μέτρο του δυνατού  τα προβλήματα και να δίνει λύσεις.

 Το πρόβλημα του νερού στο ορεινό χωριό του Καλλικράτη είναι χρόνιο. 

Δυστυχώς κάποιοι δημότες, με παρεμβάσεις τους, θέλουν  να δημιουργήσουν προβλήματα στους χωριανούς τους αλλά και να αποδώσουν ευθύνες σε κάθε δημοτική αρχή διακόπτοντας την παροχή του νερού.

 Την Τετάρτη 22 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Καούδης Αθανάσιος ενημερώθηκε από κάτοικο του Καλλικράτη, ότι ξαφνικά το νερό διακόπηκε. Οι υδραυλικοί του Δήμου μας για πολλοστή φορά αναζητούν σε ολόκληρο το χωριό, που υπάρχει η «διαρροή». 

 Οι κάτοικοι είναι χωρίς νερό από χθες, όχι 10 ημέρες τώρα. Φυσικά και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Ούτε μία μέρα δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Θέλοντας όμως να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα «πολλαπλασιάστηκαν» οι ημέρες έλλειψης του νερού. 

 Η κ. Βουγιούκαλου γνωρίζει, διότι ήταν παρούσα, ότι  οι υδραυλικοί πολλές φορές έχουν αφαιρέσει διάφορες πατέντες, όπου δημιουργούν τα προβλήματα.

 Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθεί πως πρόσφατες αναλύσεις του νερού από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα από τη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντικής Μικροβιολογίας διασφαλίζουν την ποιότητα  του νερού στον Καλλικράτη.

Το τελευταίο διάστημα έχω προωθήσει πολλά έργα που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Πατσιανού, δηλαδή στα χωριά Καλλικράτης, Καψοδάσος, Φραγκοκάστελλο και Πατσιανός, γεγονός που αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.

    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook