Με τον τίτλο “Τι οφείλουμε στον κόσμο και τι στο ΣΥΡΙΖΑ” ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μιχελογιαννάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει 15 σημεία στη βάση των οποίων πρέπει να στηριχθεί η νέα επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο

Η ανακοίνωση του κ. Μιχελογιαννάκη έχει ως εξής:

Οφείλουμε τώρα να μιλήσουμε καθαρά στον κόσμο.

1.    Να αναδείξουμε το λόμπι της δραχμής. Ένα απλό παράδειγμα, 280 δις,  ένα μέρος τους δηλαδή, γιατί το άλλο μέρος είναι νόμιμο, από μαύρες καταθέσεις, θυρίδες, παπλώματα και σεντούκια. Φανταστείτε τι επένδυση θα έκανε το μαύρο σε δραχμή.
2.    Λόμπι χρηματιστήριου. Δείτε ενέργειες του κ.  Σόρος και των κλώνων του. 
3.    Λόμπι ρωσικό. Υπάρχει εμπειρία από την δράση επιχειρηματιών.
4.    Να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει δραχμή. Υποτίμηση 40%, μείωση ΑΕΠ 20%, πληθωρισμός στα ύψη, αύξηση ανεργίας, τέλος επενδύσεων, έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων, πετρελαίου μεταφοράς διακίνησης ακόμα και με διαγράφη χρέους, δείκτης χρέους προς ΑΕΠ δραματικά εξελισσόμενος. Εγκληματικότητα, διατάραξη κοινωνικής συνοχής, κίνδυνος ασφάλειας Ελλάδας και μύρια αλλά.
5.    Να καταλάβει ο κόσμος, όσον αφορά το μνημόνιο και την διαχείριση του, ότι α) δεν οφείλεται η δημιουργία του σε εμάς και β) ότι χίλιες φορές θα το διαχειριστούμε καλύτερα με όφελος του αδυνάτου και χίλιες φορές θα το διώξουμε γρηγορότερα.
6.    Θα παλέψουμε το χρέος.
7.    Θα δώσουμε μάχη για λίστες off shore, λαθρεμπόριο πάσης φύσεως, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. 
8.    Σε κάθε τι που θα πλήττεται, θα δημιουργούμε αντιρροπιστικά μέτρα.
9.    Θα δώσουμε μάχη για την ανεργία.
10.    Θα δημιουργήσουμε συνθήκες γρήγορης επένδυσης.
11.    Θα αναλάβουμε να ανακοινώσουμε με πράξεις, παραγωγή επιτέλους σε αυτά που ήδη ξέρουμε πως πονάμε. Αγροτοκτηνοτροφικό, φάρμακο, ενέργεια, μεταποίηση, καινοτομία επιχειρηματικότητα, τουρισμό και βιομηχανία.
12.    Θα μάθει ο κόσμος ότι λογικές Παπαδήμου είναι μακριά από εμάς.
13.    Θα μάθει ο κόσμος ότι λογικές κυβέρνησης με τους δημιουργούς της κρίσης και αυτούς που μπορεί να μην κυβέρνησαν αλλά είναι εξαρτώμενοι συμφερόντων είναι μακριά από εμάς.
14.    Θα δώσουμε μάχη ότι δεν κοροϊδεύαμε όταν λέγαμε ότι είμαστε το κόμμα που αρμονικά συγκατοικούσαν διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά ότι πρωτίστως μας ενδιέφερε ο λαός και όχι η γενοκτονία του.
15.    Θα αποδείξουμε ότι πρακτικές διάσπασης ή αλλοίωσης φυσιογνωμίας δεν υπάρχουν σε εμάς με την προϋπόθεση ότι καθαρά θα αποτρέψουμε την κάθε, από οπού και αν προέρχεται, προσπάθεια αριστερής παρένθεσης.
Τα παραπάνω 15 σημεία οφείλουμε να τα συζητήσουμε με τον κόσμο και να τα διαφυλάξουμε στο κόμμα μας.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης 
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook