«Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη τη συμφωνία, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Αγορά τόνισε ότι «η βιωσιμότητα της συμφωνίας, η οποία δεν έχει άλλωστε κλειδώσει αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ερωτώμενος για την ενότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι πως η δραματική αλλαγή των συνθηκών και η εξαναγκασμένη συμφωνία, αναδεικνύουν την ανάγκη μιας σε βάθος συζήτησης για το σχέδιό μας, τη στρατηγική μας. Αυτήν, όμως, τη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε με όρους ενότητας και να μην αφήσουμε το θυμικό να υπερισχύσει της λογικής. Θα βοηθούσε, λοιπόν, σε μια τέτοια συζήτηση αν όσοι καταψήφισαν τη συμφωνία, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα της διαφοροποίησης, να δηλώνουν πως στις από εδώ και πέρα ψηφοφορίες θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης μέχρι να κλειδώσει η συμφωνία».

Σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που προβλέπει ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δήλωσε ότι «θα ακολουθήσουμε το δρόμο των εναλλακτικών ισοδύναμων μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίστοιχους τομείς» και πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων».
 

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ