Το…  “μύθο της στην Κρήτη” έζησε μια τουρίστρια το μεσημέρι στα Χανιά, η οποία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με καρότσα αγροτικού οχήματος στο Κέντρο Υγείας, μιας και το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο αφού δεν υπήρχε οδηγός για να καλύψει την βάρδια.

Το περιστατικό, που δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές, έγινε στο Καστέλι, με θύμα μια τουρίστρια η οποία, σύμφωνα με πληροφοριές, παρασύρθηκε ενώ προχωρούσε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Για κακή της τύχη, το ατύχημα σημειώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι, όπου δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, για να καλύψει την βάρδια, από τις 3 μέχρι τις 11. Έτσι διερχόμενο αγροτικό όχημα, ανέλαβε την διακομιδή της τουρίστριας στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και από εκεί, σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε από τα Χανιά, την παρέλαβε και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Αυτήν την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας, άμβλυνε  γιατρός  του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, που έφτασε στον τόπο του συμβάντος και η τραυματίας μεταφέρθηκε με την ειδική σανίδα και φορώντας κολάρο, στο Κέντρο.

Ενώ λοιπόν το ιατρικό προσωπικό στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, κάνει ότι μπορεί για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις που εμφανίζονται την τουριστική σεζόν, οπως επίσης και οι μονάδες του ΕΚΑΒ που διαρκώς καλούνται να καλύψουν με ελάχιστα μέσα, μεγάλες περιοχές, το αρμόδιο υπουργείο επιδεικνύει συνεχή αδιαφορία για ένα πρόβλημα που κρατάει χρόνια.

Από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου έχουν σταλεί αιτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις καθώς εδώ και καιρό τα ασθενοφόρα μπορούν να μετακινηθούν μόνο από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και από τις 11 το βράδυ μέχρι το πρωί, δηλαδή από τις 3 μέχρι τις 11, το ασθενοφόρο είναι ακινητοποιημένο.

Σημειωτέον, αυτό συμβαίνει και σε άλλα Κέντρα Υγείας των Χανίων. 

Οι εικόνες δηλαδή με ασθενοφόρα να τίθενται σε αχρηστία, επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί, την ίδια ώρα που το ΕΚΑΒ προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με τα οχήματα που διαθέτει, είναι συχνές και αποκαλύπτουν τον ανορθολογισμό που επικρατεί στην διοίκηση μονάδων του δημοσίου.

Και επειδή αυτή “η κολώνια κρατάει χρόνια” δεν μπορεί η οικονομική κρίση να αποτελεί μόνιμη και πειστική δικαιολογία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook