Αφού κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο σαμποτάροντας «για πλάκα» τους δικτυακούς τόπους της CIA, του FBI και πολλών εταιρειών διαδικτυακής ψυχαγωγίας, η ομάδα χάκερ Lulz Security ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι σταματά τη δράση της, χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις.

Η ανακοίνωση της εξαμελούς ομάδας στο Twitter ήρθε μαζί με τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων αρχείων με δεδομένα που υποκλάπηκαν από διάφορους στόχους στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων του αμερικανικού γίγαντα των τηλεπικοινωνιών AT&T.

Κανείς δεν γνωρίζει τις ταυτότητες των μελών της ομάδας, ωστόσο πολλοί αναλυτές πιστεύουν  ότι πρόκειται για παρακλάδι της «χακτιβιστικής οργάνωσης» Anonymous, της οποίας οι επιθέσεις έχουν συχνά πολιτικό χαρακτήρα και έβαλαν στο στόχαστρο κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής, καθώς και τους εχθρούς του WikiLeaks.

Η διαφορά είναι ότι οι Lulz Sec τα έκαναν όλα για το «lulz», το οποίο στην online αργκό σημαίνει «για το γέλιο» της υπόθεσης,

«Η προγραμματισμένη κρουαζιέρα μας των 50 ημερών έχει ολοκληρωθεί, και πρέπει τώρα να αποπλεύσουμε, αφήνοντας πίσω μας -ελπιζουμε- έμπνευση, φόβο, άρνηση, ευτυχία, συμφωνία, ασυμφωνία, κοροϊδία, εξευτελισμό, σκέψη, ζήλια, μίσος, ακόμα και αγάπη» γράφουν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους.

Οι έξι χάκερ δεν εξηγούν γιατί σταματούν τη δράση τους, ωστόσο η απόφασή τους δεν αποκλείεται να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν αρχίσει να αγχώνονται: η βρετανική αστυνομία έχει συλλάβει έναν 19χρονο χάκερ που εικάζεται ότι είναι μέλος των Lulz Sec, ενώ στην Ισπανία έχουν συλληφθεί τρία άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στις επιθέσεις των Anonymous.

Παρόλα αυτά, οι Lulz δηλώνουν ότι σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα 5 Gigabyte δεδομένων που υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν από διάφορους στόχους.

Ανακοινώνοντας τη διάλυσή τους δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο 338 αρχεία με κλεμμένα δεδομένα, μεταξύ άλλων εσωτερικά έγγραφα της AT&T για ένα νέο δίκτυο κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook