Οι τελευταίες δηλώσεις των δύο ανδρών αναζωπύρωσαν τις φήμες που θέλουν μια σκληρή διαμάχη να σοβεί μεταξύ τους σχετικά με το ποιος εξ αυτών θα είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Παρότι υπολείπονται ακόμη δέκα ολόκληροι μήνες μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στη Ρωσία, η προεκλογική εκστρατεία έχει «ανάψει», χωρίς όμως να αποκαλύπτεται ποιος θα είναι ο «εκλεκτός» που θα διεκδικήσει την προεδρία.

Οι φήμες και τα σενάρια που κυκλοφορούν εδώ και καιρό θέλουν τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αμφότεροι «κεφαλές» του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», να οδεύουν σε μετωπική σύγκρουση για το ποιος από τους δύο θα είναι υποψήφιος.

Ο τελευταίος, σε συνέντευξή του στους «Financial Times», ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι σε μια εκλογική αναμέτρηση, καθώς ανήκουν στην «ίδια πολιτική δύναμη» και αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.
Ωστόσο υπαινίχθηκε ότι θα ήθελε να διεκδικήσει ακόμη μία θητεία, παραδεχόμενος όμως ότι δεν μπορεί ακόμη να αποφασίσει.

Σύμφωνα με αναλυτές, δε, τα «κονταροχτυπήματα» μεταξύ τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ενδιαφέροντος για τις εκλογές και ταυτόχρονα να προσεγγιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρει σε χθεσινό αφιέρωμά του το «Έθνος», ο Μεντβέντεφ έχει πλέον διαχωρίσει εμφανώς τη θέση του από τον προκάτοχό του, προειδοποιώντας ουσιαστικά ότι η Ρωσία πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία της και να αποφύγει την προσωποπαγή διακυβέρνηση που είχε εγκαθιδρύσει ο Πούτιν.

Η μάχη των εντυπώσεων μεταξύ των δύο ανδρών δεν διεξάγεται μόνο στην πολιτική κονίστρα αλλά και έξω από αυτήν. Για να προσθέσουν έναν τόνο πικάντικο στη δημόσια εικόνα τους, που είναι αρκετά αυστηρή και μετρημένη, τόσο ο Πούτιν όσο και ο Μενβέντεφ κάνουν καλά ζυγισμένες κινήσεις και εμφανίσεις μπροστά στις κάμερες.

Μετά την καλοστημένη βόλτα με τα ποδήλατα και το ματς μπάντμιντον μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών, αμφότεροι προσέλαβαν γυναίκες φωτογράφους για τις επίσημες φωτογραφήσεις των γραφείων τους και μάλιστα ιδιαιτέρως ευειδείς εκπροσώπους του ασθενούς φύλου. Ο μεν πρόεδρος της Ρωσίας επέλεξε τη γνωστή φωτογράφο Κάτια Στούκινα, που εργαζόταν στην εφημερίδα «Izvestia».

Λίγα 24ωρα αργότερα ανακοινώθηκε η πρόσληψη από το γραφείο του Πούτιν της Γιάνα Λαπίκοβα, μιας φωτογράφου με μικρότερο πορτφόλιο αλλά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, καθώς είχε διαγωνιστεί για τον τίτλο της «Μις Μόσχα» και έκανε πάταγο με τη δημοσίευση φωτογραφιών της με σέξι εσώρουχα.

Ο Πούτιν, άλλωστε, είναι πραγματικά η… παλιά καραβάνα στην αρένα των εντυπώσεων και προηγείται σταθερά του Μεντβέντεφ στον τομέα αυτόν. Οι Ρωσίδες ανέκαθεν τον θαύμαζαν ως άνδρα για την πυγμή του, ενώ και οι Ρώσοι εντυπωσιάζονται από τα κάποια φορές επικίνδυνα χόμπι του, τα οποία φροντίζει να προβάλλει επαρκώς μέσω των ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook