Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν καταθέσει σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη ο πρόεδρος του κόμματος «Τέλεια» Απόστολος Γκλέτσος και ο δικηγόρος Π. Γιαννόπουλος.

Με τις αναφορές ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την υπογραφή συμφωνίας για τη διάσωση της χώρας.

Οι αναφορές θα διαβιβαστούν αμελλητί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Για το Plan B

Αναφορικά με το plan B, όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το οποόο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρεμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Πάντως, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη Δικαιοσύνη. Εκτός και εάν υπάρξει όπως τονίζουν,  αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ή εάν παρέμβει η Βουλή με υπογραφές ικανού αριθμού βουλευτών.

Πηγή: naftemporiki.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook