Το αίσθημα της ανησυχίας στις τάξεις του αγροτικού κόσμου της Κρήτης εντείνεται με αφορμή την ολιγωρία που δείχνει το αρμόδιο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης του φονικού βακτηρίου xylella το οποίο προσβάλει κατά κύριο λόγο ελαιόδενδρα και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα την παραγωγή της γειτονικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών είναι πλέον θέμα χρόνου το φονικό βακτήριο να μεταπηδήσει και στην χώρα μας κάτι το οποίο αν συμβεί θα αποτελέσει και την ταφόπλακα για την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης, ειδικά σε μία περίοδο που ο αγροτικός κλάδος δοκιμάζεται με φόντο πάντα και την φοροκαταιγίδα που έρχεται τους επόμενους μήνες. 

Αυτό που ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης είναι να ενταθούν οι έλεγχοι σε κάθε εισαγωγή δενδρυλλίων από την γειτονική Ιταλία με στόχο να περιοριστεί κίνδυνος να μεταφερθεί το βακτήριο και στην Ελλάδα.

”Σίγουρα είναι μία κατάσταση που μας έχει προβληματίσει και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση γιατί θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την παραγωγή του νησιού. Πρέπει οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν και να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης, κάτι το οποίο βέβαια θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα”, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook