“Επιχείρηση σκούπα” πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων σήμερα το μεσημέρι στην παραλία της Νέας Χώρας, προκειμένου να βάλει τάξη σε παράνομες τοποθετήσεις και επεκτάσεις στα ομπρελοκαθίσματα.

Στην περιοχή βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες, μετά από σχετικές μηνύσεις που έγιναν από τον Δήμο Χανίων στους παραβάτες, προχώρησαν στη σύλληψη 4 ατόμων που όπως διαπιστώθηκε, είχαν παραβάσεις στον αριθμό των ομπρελοκαθισμάτων και στα όρια τοποθέτησης τους. 

Αφορμή για την επιχείρηση του Δήμου Χανίων στάθηκε η αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία της Νέας Χώρας την περασμένη εβδομάδα, μετά από καταγγελία Βρετανού πολίτη στο Κέντρο Διοίκησης της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης – το οποίο εδρεύει στη Δανία – ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων βραβεύτηκε φέτος η εν λόγω παραλία. Η αφαίρεση της σημαίας ουσιαστικά υποβάθμισε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της πόλης.

Μάλιστα σήμερα υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων για το θέμα, ενώ κατά τη χθεσινή ήμερα υπήρξε και ανακοίνωση από τη Δημοτική Παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών

Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκαν εκτός από τα κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φραγκιαδάκης και Μανώλης Κεμεσίδης, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών Νέας Χώρας, ενώ υπήρχε και συνεργείο του Δήμου με φορτηγό και η υποστήριξη της Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων. 

Μάλιστα στην διάρκεια της επιχείρησης δεν έλειψαν και οι διαξιφισμοί μεταξύ του Προέδρου των Καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της περιοχής.

 

Τελικά, η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε σε αφαίρεση των ομπρελοκαθισμάτων, αλλά προειδοποίησε, ότι αν δεν έχουν αφαιρεθεί μέχρι αύριο το πρωί, θα προχωρήσει σε κατάσχεση τους.

Μ. Κεμεσίδης: «Αύριο ή τα βγάζουνε ή τα παίρνουμε όλα – Υπάρχουν δύο χιλιάδες κάτοικοι και ο κάθε Χανιώτης θέλει να βάζει τα παιδιά να κάθονται στις ξαπλώστρες»

Λάβρος ήταν στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Μ. Κεμεσίδης, που ανέφερε ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα προκειμένου να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για όλους. Μάλιστα προανήγγειλε την τοποθέτηση μπάρας στο δρόμο της παραλίας. 

 

Γ. Φραγκιαδάκης: Έγιναν μηνύσεις και σήμερα η διαδικασία του αυτοφώρου 

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκιαδάκης, δήλωσε ότι μετά την κατάληψη του δημόσιου χώρου από τα ομπρελοκαθίσματα, ο Δήμος Χανίων έκανε μηνύσεις και σήμερα προχώρησε στη διαδικασία του αυτοφώρου.

 
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από έλεγχο που διενήργησε η Κτηματική Υπηρεσία κατόπιν παρέμβασης του δήμου, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 7 παραβάσεις οι οποίες κατεγράφησαν στις αντίστοιχες τεχνικές εκθέσεις της υπηρεσίας. Βάσει αυτών των εκθέσεων ο δήμος κατέθεσε χθες μήνυση προς τον εισαγγελέα και την αστυνομία, με σκοπό να προβούν στις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος σε βάρος όσων παρανομούν. 
 
Παναγιώτης Κόρακας: Τα λέμε χρόνια τώρα, πρέπει να τιμωρούνται οι παραβάτες 

Με την σειρά του ο Πρόεδρος Καταστηματαρχών Νέας Χώρας, σημείωσε ότι ο Σύλλογος εδώ και χρόνια ενημερώνει τα μέλη του ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρανομίες και ότι πρέπει οι παραβάτες να τιμωρούνται. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook