Δυο δροσερές νύχτες γεμάτες χορό και μουσική επιφυλάσσουν για την Τρίτη και την Τετάρτη οι εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή.

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε η πρεμιέρα των εκδηλώσεων «θα σε δω στην πλατεία Κοραή» που οργανώνουν το Μήλον της Έριδος, το La Brasserie και ο Νότος, το πρόγραμμα συνεχίζεται την Τρίτη 28 Ιουνίου με μια χορευτική πανδαισία από τους αδελφούς Γιώργο και Γιάννη Μεγαλακάκη, ενώ την Τετάρτη 29 Ιουνίου τις εκδηλώσεις του μήνα κλείνει ο άνθρωπος που αφήνει το στίγμα του στην κρητική μουσική. Ο Βασίλης Σκουλάς.

ΧΟΡΟΣ

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η αφοσίωση του Γιάννη και του Γιώργου Μεγαλακάκη στην τέχνη του κρητικού χορού. Αυτή την τέχνη στο πέρασμα των αιώνων οι αδελφοί Μεγαλακάκη έχουν καταγράψει σ ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί έναν ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό για την μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης.

Αυτό το οδοιπορικό ντοκουμέντο σε ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο αποτυπώνει σπάνιες χορευτικές στιγμές παλιών μερακλήδων και της Ομάδας Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη, θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την Τρίτη.

Παράλληλα οι δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης μαζί με επιλεγμένους χορευτές της Ομάδας τους ,παρουσιάζουν μία σπάνια χορευτική παράσταση η οποία στηρίζεται στον καλλιτεχνικό διάλογο και στη σύμπραξη των χορευτών και των μουσικών επί σκηνής.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο πάλκο της πλατείας Κοραή ανεβαίνει ο Βασίλης Σκουλάς μια από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της Κρητικής μουσικής με περισσότερα από σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Μια συναυλία που παντρεύει με μεράκι και βαθιά γνώση της κρητικής μουσικής παράδοσης το παλιό με το νέο μέσα από τους γνώριμους ήχους της λύρας και του λαούτου και με πρωταγωνιστή έναν μουσικό ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μία από τις εκφραστικότερες ανδρικές φωνές που βγήκαν από το μεταπολεμικό παραδοσιακό τραγούδι.

Μια «ιστορική» πολιτιστική στιγμή για την πλατεία Κοραή με εκφραστή έναν αυθεντικό καλλιτέχνη ο οποίος γράφει με σεβασμό και απόλυτη προσήλωση τη δική του ιστορία στην κρητική μουσική. Ένας μεγάλος δημιουργός σε μια ξεχωριστή συναυλία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook