Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΝΕ στην Παλαιόχωρα, στα Χανιά μπροστά στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- οδηγητή. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “η τοπική κοινωνία αγκάλιασε θερμά αυτό το πολιτικό- πολιτιστικό γεγονός  το οποίο είχε να γίνει πάνω από 15 χρόνια στην Παλαιόχωρα. Μέρες πριν, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προετοίμαζαν και προπαγάνδιζαν την εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή. Μοιράστηκαν, μάλιστα ερωτηματολόγια σε νέους της περιοχής για τα ναρκωτικά, πρόβλημα που είναι οξυμένο και σε αυτή την επαρχία.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση των απαντήσεων των ερωτηματολογίων υπό τη μορφή παιχνιδιού «Άκου τι είπαν» με τη βοήθεια δυο μαθητών της περιοχής. Στη συνέχεια, έγινε η κεντρική ομιλία από το γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων, Γιώργο Μπυράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Βρισκόμαστε τώρα 6 μήνες μετά στην ίδια και από μία άποψη χειρότερη κατάσταση που βρισκόμασταν πριν το Γενάρη. Έχουμε σε πλήρη ισχύ τα 2 μνημόνια και τους 500 εφαρμοστικούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενοι και έρχεται τώρα και τρίτο μνημόνιο.  Ιδιαίτερα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τα χτυπήματα από το μνημόνιο θα είναι συντριπτικά αφού περιλαμβάνονται μέτρα όπως:  

1. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ. 2. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%. 3. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ. 4. Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα. 5. Κατάργηση της επιστροφής για το φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες. 6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016. 7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. 8. Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ. 9. Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κ.λπ.) και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή. 10. Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την Υγεία.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στη νέα ΚΑΠ που βρίσκεται σε ισχύ και αποτελεί το εργαλείο μέσω του οποίου η ΕΕ των μονοπωλίων και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών απελευθερώνουν τον ανταγωνισμό, επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση προσθέτοντάς τους στη στρατιά των ήδη 1.500.000 ανέργων.

Στη σημερινή μας εκδήλωση επιλέξαμε να αναδείξουμε ιδιαίτερα το ζήτημα των ναρκωτικών και την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που με σταθερό και αταλάντευτο τρόπο έχει ιδεολογικό, πολιτικό και επιστημονικό μέτωπο τεκμηριωμένο μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Η εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης έχει επιτείνει ακόμα περισσότερο την τοξικομανία ως κοινωνικό φαινόμενο. 
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί και παλεύει για να δυναμώνει το αντιναρκωτικό κίνημα, ένα κίνημα δεμένο με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Αγωνίζεται για μια αντιναρκωτική πολιτική ενταγμένη σε ένα Πανελλαδικό Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης, ενταγμένο στο υπουργείο Υγείας, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό και με τόσες δομές όσες έχει ανάγκη η χώρα, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ.

Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι μέτωπο πρώτης γραμμής και συνδέεται με την πάλη για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.
Πρέπει να αλλάξει ο δρόμος ανάπτυξης, να αναδιοργανωθεί η κοινωνική παραγωγή, να αλλάξει η κοινωνική οργάνωση της παραγωγής, να γίνει σοσιαλιστική. Αυτό προβάλλει η πολιτική πρόταση, το Πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Μόνος δρόμος για να μπορέσει ο λαός να αποκτήσει τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση να πάρει την τύχη στα χέρια του είναι ότι πρέπει να δώσει από σήμερα μικρές και μεγάλες μάχες οργανωμένος μέσα στα συνδικάτα, στα σωματεία, στους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές. Να δώσει τη μάχη ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται, να παλέψει για να ξηλωθεί, να καταργηθεί το αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο, οι αντιλαϊκοί νόμοι, μνημονιακοί και μη, να διεκδικήσει τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Να δυναμώσει ο αντικαπιταλιστικός – αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός της πάλης, η προοπτική ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, να ενισχύεται η συσπείρωση με το ΚΚΕ».

Τέλος, ακολούθησε κρητικό γλέντι με τον Κ. Παχάκη και Κ. Λυβιάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook