«Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν έκρυψε ότι νιώθει άσχημα μερικές φορές που ψηφίζει την κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά τόνισε ότι θα ψηφίσει, χωρίς «τσαλιμάκια» τη συμφωνία που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Νιώθω άσχημα κάποιες στιγμές που στη Βουλή είμαι αναγκασμένος να ψηφίζω αυτή την κυβέρνηση. Αλλά πείτε μου αν έχουμε άλλο δρόμο. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Λέμε, λοιπόν, εμείς: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι να σταθεροποιήσουμε τη χώρα. Εάν σταθεροποιηθεί η χώρα μετά νομίζω είμαστε έτοιμοι και ελπίζω είναι έτοιμος και ο ελληνικός λαός να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις για μια άλλη κυβέρνηση» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι ήρθε για να κυβερνήσει, ήρθε για να φέρει μια πρόταση καθαρή στους Έλληνες. Δεν ήρθε για να κυβερνήσει μόνο του, όμως. Ήρθε για να κυβερνήσει με όλους αυτούς, την πλατιά προοδευτική συμμαχία που πιστεύει ότι οι λύσεις είναι έξω από τους κομματικούς μηχανισμούς, έξω από το παλιό σύστημα, έξω και από τους ερασιτέχνες που αυτοσχεδιάζουν στην πλάτη του λαού».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι κατά τη συζήτηση της συμφωνίας με τους θεσμούς στη Βουλή, επισήμανε: «Εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα θα το ψηφίσουμε. Γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν κάνουμε τσαλιμάκια. Αυτή τη συμφωνία που θα φέρει θα την ψηφίσουμε». Τόνισε, επίσης, ότι το Ποτάμι θα φέρει βελτιώσεις στη Βουλή για τους αδύναμους και ελπίζει ότι θα βρεθεί κάποιος στην κυβέρνηση να τις ακούσει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις μπορεί να κρύβονται κυβερνήσεις που δεν θα κάνουν τίποτε. Δεν πιστεύω στις οικουμενικές ψευδείς κυβερνήσεις. Δηλαδή, το να μαζευτούν τα επώνυμα στελέχη από κάποια κόμματα και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Ίσως να είναι και ένα σχήμα ανυπαρξίας, ένα σχήμα του μέσου όρου, κανείς να μην κάνει τίποτε παραπάνω. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αποφασισμένη κυβέρνηση 20 ανθρώπων που θα έχουν απέναντι τους 20 μεγάλους στόχους. Βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος επιλέγει αυτούς τους 20 ανθρώπους και ποιος επιλέγει αυτούς τους 20 στόχους. Γιατί η κυβερνητική παρέα έχει αποδείξει ότι δεν έχει ούτε τους σωστούς στόχους και δυστυχώς δεν έχει ούτε τη δυνατότητα να επιλέξει και τους 20 Έλληνες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή θέλει από τους πολιτικούς σχέδιο-αποφάσεις-αποτέλεσμα. «Πρέπει να ξεπεράσουμε τις καταστροφικές συνέπειες ενός χαμένου εξαμήνου. Πρέπει η χώρα από το Σεπτέμβρη να μπει δυνατά στη δημιουργία. Έχω πολλές αμφιβολίες για τη δύναμη της κυβέρνησης, έχω πολλές αμφιβολίες για τη δύναμη των δύο κομμάτων που αυτή τη στιγμή κυβερνούν τη χώρα, αλλά δεν μας μένει άλλος δρόμος αυτή τη στιγμή παρά να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, ελπίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα συνειδητοποιήσει τις μεγάλες του ευθύνες. Και θα παύσει να συμπεριφέρεται ως αρχηγός κάποιων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και θα συμπεριφέρεται ως αρχηγός των Ελλήνων».

Ο κ. Θεοδωράκης γευμάτισε με στελέχη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη (ανάμεσα τους οι βουλευτίνες Χριστίνα Ταχιάου, Κατερίνα Μάρκου) και εθελοντές με τους οποίους συνομίλησε για την πολιτική κατάσταση και τις δράσεις του κόμματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook