Την ελληνική πρόταση για τα κόκκινα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ.Σταθάκης στους θεσμούς, χωρίς ωστόσο να συζητηθεί αναλυτικά. 

Στόχος, εξήγησε ο κ. Σταθάκης είναι η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, καθώς και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».

Οι συζητήσεις με τους θεσμούς διεξάγονται σε καλό κλίμα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης που αφορούσε το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θέμα που σχετίζεται και με τα «κόκκινα» δάνεια, ότι μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να εκφράζει την αισιοδοξία του για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος. 

Σε κάθε περίπτωση σαφής εικόνα για την μέχρι τώρα πρόοδο που έχει σημειωθεί αναμένεται να υπάρξει αύριο, Τετάρτη, οπότε θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των έως τώρα συζητήσεων, οι οποίες πάντως κατά τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχουν εισέλθει στο μακροοικονομικό σκέλος τους (ρυθμός ανάπτυξης, πρωτογενές αποτέλεσμα).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook