Τέσσερις κάτοικοι χωριού του Δήμου ΚΙσσάμου συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε έφοδο που έκανε στα σπίτια τους ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων και των Τμημάτων  Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου, 

Πρόκειται για τέσσερις άντρες 40, 42, 35 και 58 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ρευματοκλοπής, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση απο την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο δράσης για το σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια του οποίου, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες και σε εξωτερικούς χώρους, του 40χρονου , του 42χρονου, του 35χρονου και του 58χρονου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, με τη συνδρομή κλιμακίου της Δ.Ε.Η. διαπιστώθηκε  ότι οι μετρητές της Δ.Ε.Η. που ήταν εγκατεστημένοι στην οικία του 40χρονου και του 42χρονου, είχαν υποστεί παρέμβαση με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η μέτρηση των καταναλισκόμενων μονάδων.

Επιπλέον, στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στέλεχος κυνηγετικού όπλου, πέντε (5) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και ένα αγροτικός ελκυστήρας (τρακτέρ), ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί από χωριό του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων του Νομού Ηρακλείου και τέλος στην οικία και εξωτερικούς χώρους του 58χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και υλικά καθαρισμού του, δύο γεμιστήρες και 109 φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook