Σε θέση μάχης οι αγρότες της Κρήτης. Τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, όπως τονίζουν οι αγρότες του νησιού αποτελούν ταφόπλακα για τον κλάδο, ο οποίος ήδη έχει δεχτεί πολλά «χτυπήματα» τα τελευταία χρόνια.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφερείας Κρήτης, παρουσία και βουλευτών του νομού Ηρακλείου, οι αμπελουργοί και γενικά ο αγροτικός κόσμος του νησιού τόνισαν ότι η φορολογία των αγροτών θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα οικονομικά προβλήματα στους κατοίκους της υπαίθρου.

Μέχρι σήμερα κρατούν στάση αναμονής. Προειδοποιούν όμως ότι το καλοκαίρι αναμένεται «θερμό» και ήδη το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο.

Η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Θεανώ Βρέντζου, στην σημερινή σύσκεψη τόνισε ότι ήδη έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα ασφαλιστικά  μέτρα είναι σκληρά για τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, ωστόσο είναι δύσκολο να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ, Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των βουλευτών του Ηρακλείου, Λεύτερη Αυγενάκη και Μανόλη Συντιχάκη, οι οποίοι καλούν, παράλληλα τον αγροτικό κόσμο να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook