Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα σε περιοχή του Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ένας 55χρονος απο την Αλγερία και ένας 56χρονος απο την Συρία, κατηγορούμενοι για κλοπή. Επιπλέον, συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κα της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου ένας 49χρονος απο την Συρία, κατηγορούμενος για κλοπή. 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από όχημα λουόμενου, ιδιοκτησίας 45χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας σακίδιο το οποίο περιείχε φωτογραφική μηχανή.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, και  Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων  Λασιθίου, ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 55χρονος με τον 56χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο και το αφαιρεθέν σακίδιο με τη φωτογραφική μηχανή.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι ο 55χρονος με τον 56χρονο συνεργαζόταν με τον 49χρονο για τη διάπραξη κλοπών, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07.08.2015) το απόγευμα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κα της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν ο 55χρονος με τον 56χρονο και τον 49χρονο, σε περιοχή το Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    5 φωτογραφικές μηχανές και 4 θήκες αυτών
•    Ηλεκτρονικές συσκευές (tablet με ηλεκτρονικό στυλό εγγραφής επιφάνειας οθόνης και θήκη, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευές υπολογισμού αλγόριθμου τραπεζικών λογαριασμών)
•    φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής
•    το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και 
•    σακίδιο

Η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς  πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook