«Στην επανεξέταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στον Δήμο Πλατανιά θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στην αγορά των ακινήτων». 

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε απαντητικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας που απεστάλη προς το Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος με  το υπ αριθμ.13162/10-6-15,σχετικό αίτημα του είχε ζητήσει να υπάρξει μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών στο Δήμο του Πλατανιά με δεδομένο ότι «οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων και ακινήτων είναι διαμορφωμένες ήδη σε υψηλά επίπεδα» αλλά και το γεγονός ότι έχει υπάρξει σοβαρή  μείωση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών.

Στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται επίσης ότι «οι τιμές που ορίσθηκαν και ισχύουν μέχρι και σήμερα για το Δήμο Πλατανιά, καθορίστηκαν από 1-3-2007, με σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, αφού λήφθηκαν υπόψη τα εμπορικά δεδομένα αξιών ακινήτων που ίσχυαν κατά το χρόνο προσδιορισμού τους». 

Σχολιάζοντας την ανωτέρω απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών για το Δήμο Πλατανιά ο κ. Μαλανδράκης κάνει λόγο «για θετική εξέλιξη η οποία αναμένεται να διορθώσει μεγάλες αδικίες στη φορολογία των ακινήτων και θα συμβάλλει στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των δημοτών του Πλατανιά»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook