Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο Μνημόνιο στην πλατεία Λιονταριών συμμετέχει η ΠΑΣΕΒΕ  Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει με διαδικασίες εξπρές και μέσα στον δεκαπενταύγουστο το 3ο μνημόνιο, το οποίο συμπληρώνει και επεκτείνει τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων.

Χτυπάει το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, επιταχύνει το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών και ορυκτού πλούτου. Νέα μέτρα κατά των αυτοαπασχολούμενων, με επιτάχυνση της μονοπώλησης μέσω της απελευθέρωσης, επέκταση της φοροληστείας, παραπέρα μειώσεις των συντάξεων.

Από την άλλη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ εξασφαλίζει πολλά δισ. ευρώ, για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτούς διαπραγματεύονταν τόσο καιρό, αυτούς υπηρετούν, γι αυτό το μεγάλο κεφάλαιο πανηγυρίζει για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη νέα συμφωνία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, δεν έχουν κανένα λόγο να εφησυχάζουν. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην ΕΕ, δε συμβαδίζει με τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές της ΕΕ, ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη, η σύγκρουση, με την πολιτική που μας αφανίζει. Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός

Στην επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μικρομάγαζο. Λεμε όχι στο βάρβαρο μνημόνιο. Τα ναρκοθετημένα τους νερά μας έπνιξαν και θα πνίξουν  τώρα ακόμα περισσότερους. Η ζωή που μας έχουν δώσει και αυτή που μας ετοιμάζουν δεν μας αξίζει.

Είναι πέρα για πέρα σάπιο το σύστημα τους, δεν έχει γιατρειά. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας. Με δουλειά, αξιοπρέπεια, υγεία, παιδεία και αξιοπρεπή γηρατειά. Ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους συμμάχους μας, το ΠΑΜΕ, τη ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 19:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook