Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Βιάννου κου Παύλου Μπαριτάκη, του Διευθυντή συγκοινωνιακών έργων του Ο.Α.Κ. κου Γιώργου Αγαπάκη, δόθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι σήμερα σε χρήση το τμήμα της κύριας αρτηρίας της παράκαμψης της Άνω  Βιάννου.

Η τμηματική παράδοση σε χρήση της παράκαμψης, γίνεται μετά από αίτημα του Δήμου Βιάννου, καθόσον πρόκειται να αποκλεισθεί περιοχή εντός του Δ.Δ. Άνω Βιάννου κατά την εκτέλεση έργων ύδρευσης και  αποχέτευσης του Δήμου.

Μέσω της τμηματικής παράδοσης της παράκαμψης του εν λόγω έργου, δημιουργείται εναλλακτική διαδρομή στους οδηγούς προκειμένου να εξυπηρετείται η κίνηση των οχημάτων από και προς την Άνω Βιάννο.

Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού έχει μήκος 1,7χλμ. και οριοθετείται από δύο ισόπεδους κόμβους ένας εκ των οποίων είναι κυκλικός.
Οι χρήστες οδηγοί  οφείλουν να συμμορφώνονται με την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των Ισόπεδων Κόμβων και της αρτηρίας της οδού για την οδική ασφάλεια των διερχομένων.

Παράλληλα εξετάστηκαν και τα  προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου που αφορούν κυρίως την πρόσβαση προς την περιοχή Δάρτος (έχει  ολοκληρωθεί η μελέτη πρόσβασης) καθώς και η ολοκλήρωση του κόμβου προς Κερατόκαμπο όπου πρέπει να ξεπεραστούν τα θέματα των απαλλοτριώσεων για την ολοκλήρωση του.  Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΑΚ έτσι ώστε η ολοκλήρωση του έργου να γίνει με το κλείσιμο του ΕΣΠΑ λαμβάνοντας όμως υπόψη τις  οικονομικές δυσκολίες που έχουν προκύψει στην εξόφληση των λογαριασμών που έχουν υποβληθεί.

Στην σημερινή διαδικασία συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Βιαννου κος Γιαμαλάκης, ο ειδικός συνεργάτης του Αντιπερειφερειάρχη κος Δοριάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Βιάννου κος Λουλάκης, οι μηχανικοί του Ο.Α.Κ. κος Φανουρακης,  του Δήμου κα Νεραντζάκη, και ο ανάδοχος τους έργου κος Συνατσάκης.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook