Έπειτα από αρκετή αναμονή και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό σώμα  παρουσία και αστυνομικής δύναμης, μετά τα μεσάνυχτα επιβιβάστηκαν στο ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος”   οι πρώτοι πρόσφυγες απο την Συρία που ειναι στην Κω.

 

 

 

Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να μπουν στο πλοίο μόνο οι πρόσφυγες (όλοι Σύριοι) που έφτασαν χτες Σάββατο στην Κω και ελέγχθηκαν πλήρως παίρνοντας σειρά προτεραιότητας και μπαίνοντας στη γραμμή ο ένας πίσω απ’ τον άλλον (έπειτα από αρκετή προσπάθεια των λιμενικών) .

Γροθιά στο στομάχι ήταν τα μικρά παιδιά που πέρασαν ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

 

Αξιοσημείωτες, οι δηλώσεις τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης (όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω τους) για την περιπέτεια που πέρασαν μέχρι να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και το ευχαριστώ προς τους κατοίκους της Κω και της Ελλάδας για την ανοχή τους (κάποιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το νερό και του σάντουιτς που του έδωσαν).

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα μπουν και πρόσφυγες-μετανάστες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς  υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χτες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.

Μάλιστα την ώρα της αναμονής και πριν ανοίξουν οι πύλες εισόδου στην επιβατική προβλήτα έφτασε ομάδα νεαρών Ιρακινών μεταναστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν με φωνές γιατί να προηγηθούν οι Σύριοι πρόσφυγες… (μάλιστα, σύμφωνα με τους διερμηνείς οι μετανάστες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της ISIS).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook