Οι εθελοντές  του  Ε.Κ.Π.Α.Ζ.  (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) στην Κρήτη, παρέλαβαν δύο Γύπες την Παρασκευή 14 Αυγούστου και τη Κυριακή 16 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, τη Παρασκευή το πρωί πολίτης ενημέρωσε τους εθελοντές για έναν Γύπα ο οποίος εντοπίστηκε, αδύναμος να πετάξει, στη περιοχή Λίμνες Αγίου Νικολάου (Νομός Λασιθίου). Ειδοποιήθηκε άμεσα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Νεαπόλεως η οποία μετέφερε το ζώο εσπευσμένα στο Ηράκλειο όπου και του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Πρόκειται για ένα μικρό Γύπα, φετινό πουλί, που είχε ελαφριά δηλητηρίαση –την οποία και ξεπέρασε-, και ασιτία.  

 Τη Κυριακή 16/8  οι εθελοντές ενημερώθηκαν για έναν Γύπα ο οποίος βρέθηκε αδύναμος να πετάξει στις Αρχάνες. Το πουλί περισυνέλεξε η Δασοφυλακή και το μετέφερε στο Ηράκλειο πολύ γρήγορα. Είναι ένα  νεαρό πουλί που έχει κλειστό κάταγμα στο αριστερό φτερό και νευρολογικά προβλήματα. Το πουλί πήρε τις Πρώτες Βοήθειες και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αίγινα στο ΕΚΠΑΖ.

 Σε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ ευχαριστούν όλους όσους συνέδραμαν στη σωτηρία των ζώων. Συγκεκριμένα “την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κρήτης & Δωδεκανήσων και ιδιαιτέρως τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Νεαπόλεως κύριο Κώστα Κουμπανάκη, τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Αγίου Νικολάου κύριο Γιώργο Χωραφά, και φυσικά τον κύριο Κώστα Ξωμεριτάκη (κάτοικο Αθηνών που βρέθηκε στην Κρήτη για διακοπές) που εντόπισε το Γύπα και μας ειδοποίησε καθώς και τη κυρία Γεωργία Στεφανάκη για τη βοήθεια της. Άλλη μια φορά μια αλυσίδα ανθρώπων βοήθησε για να σωθεί ο μικρός Γύπας από τον Νομό Λασιθίου. Ακόμη ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου και το Δασοφυλακείο Αρχανών και όλους του τους υπαλλήλους για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και την ευαισθησία που δείχνουν κάθε φορά που θα υπάρξει ένα τέτοιο περιστατικό με αγριμικό που είναι σε ανάγκη”. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook