Για θετική εξέλιξη που ωστόσο καθυστέρησε «με ευθύνη του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ.Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υποδομών μεταφορών και Δικτύων κ. Χ.Σπίρτζη» και λόγω της «βαθύτατης σύγχυσης και της απουσίας δημόσιας πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού» κάνει λόγο ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την απόφαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Ο κ. Αυγενάκης στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής με την κοινοπραξία είναι αναμφίβολα μια καλή εξέλιξη.

Η συμφωνία αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση επιτυγχάνοντας τη σταδιακή και συστηματική λειτουργική ανεξαρτητοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και εξασφαλίζοντας αποτελεσματική και σύγχρονη αναβάθμισή τους, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του κύκλου εργασιών τους και κέρδη για το ελληνικό δημόσιο.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αξιοποίησης, αποφέρει άμεσα έσοδα 1,234 δισ. ευρώ και 22,9 εκ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα, με δέσμευση για επενδύσεις 330 εκ ευρώ την τετραετία και συνολικά 1,4 δις ευρώ την 40ετία. Εκτός από το οικονομικό όφελος, η εν λόγω αξιοποίηση αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, δημιουργώντας παράλληλα τουλάχιστον 1450 άμεσες και 15000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, αυτή την επικερδή συμφωνία που είχε επικρίνει μετά βδελυγμίας ως «ξεπούλημα» ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφει σήμερα η Κυβέρνηση.  
 Η πολύμηνη καθυστέρηση με ευθύνη του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, είναι ακόμη μια συνέπεια της βαθύτατης σύγχυσης και απουσίας δημόσιας πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού για τα σημαντικά ζητήματα της χώρας».