Η προσπάθεια χαρτογράφησης του λιμανιού της Ιεράπετρας από έναν ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ κατέληξε στη σύλληψή του από τις λιμενικές αρχές.

Ο ερευνητής στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το ΕΛΚΕΘΕ, πραγματοποιούσε μια μελέτη για τις χρήσεις γης στο Λασίθι, καταγράφοντας και φωτογραφίζοντας το λιμάνι.

Όμως, δεν είχαν ενημερωθεί οι λιμενικές αρχές οι οποίες παρατήρησαν την ιδιαίτερη δραστηριότητά του με αποτέλεσμα να τον ρωτήσουν τι ακριβώς έκανε στο σημείο. 

Όταν ο ερευνητής τους εξήγησε την ιδιότητά του, οι λιμενικοί ζήτησαν αποδεικτικά χαρτιά που να βεβαιώνουν τόσο την ιδιότητά του όσο και τις δραστηριότητά του στην περιοχή. Εκείνος δεν είχε χαρτιά καθώς όπως δήλωσε δεν ήταν προαπαιτούμενα, τους επέδειξε ωστόσο κάποια χαρτιά του προγράμματος τα οποία οι λιμενικοί δεν μπορούσαν να τα λάβουν ως αποδεικτικά, Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τον προσαγάγουν οι λιμενικοί στο λιμεναρχείο μέχρι να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Εκτός από το συγκεκριμένο άτομο, προσήχθη και ο γιος του ο οποίος είναι και αυτός ερευνητής.

Ο ερευνητής φέρεται ότι αρνήθηκε να ακολουθήσει αρχικά τους λιμενικούς με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο δικαστήριο Νεάπολης και να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου για αντίσταση κατά της αρχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook