Μια βόμβα εξερράγη την ώρα που διερχόταν περίπολος του στρατού της Αλγερίας από το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί , σκοτώνοντας δύο στρατιώτες και τραυματίζοντας πέντε στην περιοχή Μπουμέρντ, 40 χλμ. ανατολικά του Αλγερίου, σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Libert.

Η επίθεση, που έγινε με τη χρήση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που πυροδοτήθηκε με ένα κινητό τηλέφωνο, σημειώθηκε την Κυριακή στη Λεγκάτα, περίπου δεκαπέντε χλμ. ανατολικά της Μπουμέρντ, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας τους οποίους επικαλέστηκε η εφημερίδα.

Ο ένας στρατιώτης σκοτώθηκε επί τόπου. Ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του και οι πέντε τραυματίες, ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Άιν Ναάτζα στο Αλγέρι, προσθέτει η Libert.

Στην ίδια περιοχή τέσσερις αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί και άλλος ένας είχε τραυματιστεί σε παρόμοια επίθεση την 4η Ιουνίου.

Μια ακόμα επίθεση είχε γίνει την 23η Ιουνίου κοντά στην Τίζι Ούζου, στην Καβυλία, περίπου πενήντα χλμ. από αυτήν την περιοχή, με στόχο στρατιωτική οχηματοπομπή. Ένας στρατιώτης είχε σκοτωθεί και πολλοί είχαν τραυματιστεί. Οι στρατιώτες σε αντίποινα σκότωσαν έναν πολίτη ‘κατά λάθος’ προκαλώντας έντονες διαδηλώσεις από τους κατοίκους της περιοχής.

Η Καβυλία και οι ανατολικές περιοχές της Αλγερίας πλήττονται όλο και περισσότερο από επιθέσεις που συνήθως διαπράττουν ισλαμιστές με στόχο δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook