Δυο Κρητικοί, ο Ρεθυμνιώτης αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Χανιώτης αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, αναλαμβάνουν τα ηνία σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ.

Συγκεκριμένα, μετά τις αιφνιδιαστικές κρίσεις που έγιναν χθες βράδυ, η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ τοποθετώντας δυο Κρητικούς στην κεφαλή των επιτελείων.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, γεννημένος στο Ρέθυμνο Κρήτης αναλαμβάνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Γεώργιος Γιακουμάκης, γεννημένος στα Χανιά αναλαμβάνει αρχηγός ΓΕΝ.

Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ: 

«Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, Αρχηγός ΓΕΝ ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου.
 
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, Αρχηγός Στόλου.
 
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015».

Ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος

Βιογραφικό Ευάγγελου Αποστολάκη

Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Προαγωγές

Εισαγωγή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων : 1976
Σημαιοφόρος : 1980
Ανθυποπλοίαρχος : 1983
Υποπλοίαρχος : 1987
Πλωτάρχης : 1992
Αντιπλοίαρχος : 1997
Πλοίαρχος : 2004
Αρχιπλοίαρχος : 2009
Υποναύαρχος : 2011
Αντιναύαρχος : 2012

Βιογραφικό Γιώργου Γιακουμάκης

Ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης Π.Ν. γεννήθηκε την 29η Ιουνίου του 1959 στα Χανιά Κρήτης. Εισήχθη στη ΣΝΔ το 1977 και αποφοίτησε το 1981 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος. Έχει προαχθεί σε:

Ανθυποπλοίαρχο το 1984.
Υποπλοίαρχο το 1988. 
Πλωτάρχη το 1993.
Αντιπλοίαρχο το 1997.
Πλοίαρχο το 2005.
Αρχιπλοίαρχο το 2010.
Υποναύαρχο το 2012
Αντιναύαρχος το 2015
Έχει υπηρετήσει κυρίως σε Φ/Γ καθώς και σε Α/Τ, ΤΠΚ και Κ/Φ. Οι κυριότερες θέσεις που υπηρέτησε είναι:

Αξιωματικός ΣΝ και Διευθυντής Οπλισμού σε Φ/Γ τύπου ¨ΕΛΛΗ¨
Ύπαρχος της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ
Κυβερνήτης της Κ/Φ ΔΟΞΑ
Διοικητής Μοίρας Κ/Φ
Κυβερνήτης της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ
Διοικητής του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ)
Διευθυντής της Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων του ΝΣ
Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του ΑΣ
Διοικητής της 1ης Μοίρας Φρεγατών
Διευθυντής του Γ΄ Κλάδου του ΓΕΝ
Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΕΘΑ
Υπαρχηγός Στόλου
Υποδιοικητής ΣΕΘΑ
Διοικητής ΔΝΕ

Σύμφωνα με την υπ’αριθμό 1/Σ3/03-03-15 απόφαση του ΚΥΣΕΑ προήχθει σε Αντιναύαρχο και παρέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου.
Έχει Εξειδικευθεί σε θέματα Συνεννοήσεως (ΣΝ), κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master in Electrical Engineering και είναι απόφοιτος της ΝΣΠ και της ΣΕΘΑ.
Συμμετείχε στις επιχειρήσεις ¨Desert Shield¨ και ¨Desert Storm¨ στον Περσικό Κόλπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook