Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, τα δύο άτομα από την Ιεράπετρα που έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, την ώρα που αυξήθηκαν στους 12 οι νεκροί σ\’ όλη τη χώρα. Ανάμεσά τους είναι και ο 55χρονος, υγιής κατά τα άλλα, Ρεθυμνιώτης, ο οποίος υπέκυψε σε επιπλοκές του ιού μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου του Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο 40χρονος από την Ιεράπετρα που νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου, που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, κρίνεται από τους γιατρούς κρίσιμη και ασταθής. Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και η 48χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα που προσβλήθηκε από τον Η1Ν1.

Σημειώνεται ότι δύο ακόμη γυναίκες, η μία από την Κω, έχουν νοσηλευτεί το προηγούμενο διάστημα στην εντατική του ΠΑΓΝΗ με επιπλοκές από τον ιό, ενώ στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έχουν ταυτοποιηθεί, εκτός από τον άτυχο 55χρονο, άλλα τέσσερα περιστατικά. Σε όλες τις περιπτώσεις οι ασθενείς πήγαν καλά.

 

Καθησυχαστικοί για την εξέλιξη του φετινού κύματος της νέας γρίπης εμφανίζονται οι επιστήμονες. Μετά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέα Γκίκα, που τονίζει ότι η φετινή καθυστερημένη εμφάνιση των κρουσμάτων της νόσου δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή πανδημία, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων για την εποχική γρίπη, την λήψη μέτρων υγιεινής και ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος  μιλά για «αύξηση των κρουσμάτων, που δεν εμπνέει ανησυχία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook