Ένας Κρητικός καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Ανγκλια Ράσκιν, ο Νίκος Δρυδάκης, συμπέρανε μέσα από έρευνα που εκπόνησε ότι η ουσιαστική σημασία στο σεξ, πέρα από την αναπαραγωγή του είδους, είναι και… οικονομική!

Ο Κρητικός καθηγητής οικονομικών, Νίκος Δρυδάκης, ο οποιός έχει υπάρξει και συνεργάτης του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστημονικά Υπεύθυνος Πειραματικών Οικονομικών του εργαστηρίου B.E.NE.TeC. του ίδιου πανεπιστημίου, υπήρξε ο επικεφαλής ομάδας επιστημόνων στο πανεπιστήμιο Angila Ruskin, στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας, που εξέτασαν τις περιπτώσεις 7.500 ανθρώπων ηλικίας 26-50 ετών που κατοικούσαν στην Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας

Το σεξ δεν σας κρατά απλά υγιείς σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά, αλλά μπορεί επίσης να σας σώσει από την χρεοκοπία. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Manpower, όπου οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι οι υγιείς εργαζόμενοι που έχουν πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή έχουν και υψηλότερους μισθούς.

Τα άτομα που είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ολοκληρωμένα στη ζωή τους τείνουν να είναι πιο παραγωγικά και επιτυχημένα στη δουλειά τους, κάτι που οδηγεί σε έναν καλύτερο μισθό. Αυτό είναι η προέκταση μιας βασικής θεωρίας που είναι γνωστή ως “ιεράρχηση των ανθρωπίνων αναγκών” από τον Abraham Maslow.

Αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι κάθε άτομο γεννιέται με ένα σύνολο αναγκών, συμπεριλαμβανομένης των φυσιολογικών αναγκών, την ασφάλεια, το αίσθημα ότι ανήκει κάπου, την ανάγκη αυτοεκτίμησης και την ανάγκη της αυτοπραγμάτωσης. Οι βασικές ανάγκες, όπως η τροφή, το νερό και η σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να πληρούνται πριν εμφανιστούν οποιαδήποτε άλλα κίνητρα στην ζωή του ατόμου. Εάν δεν πληρούνται αυτές οι ανάγκες, τότε το άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να φτάσει πιο ψηλά στην ζωή του.

Δημογραφικά στοιχεία, κατάσταση της υγείας και επίπεδο σεξουαλικής δραστηριότητας, καταγράφηκαν για κάθε συμμετέχοντα. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης σχετικά με το καθεστώς της απασχόλησής τους και το πόσα χρήματα έπαιρναν. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι οι εργαζόμενοι που κάνουν σεξ 2 ή 3 φορές την εβδομάδα κερδίζουν 4,5% περισσότερα χρήματα από ό τι οι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί συμπολίτες τους, ανεξάρτητα από τη φυσική ή ψυχική τους υγεία. Εκείνοι που ανέφεραν ότι δεν κάνουν καθόλου σεξ , βρέθηκε ότι παίρνουν 3,2% λιγότερα χρήματα από του πιο σεξουαλικά ενεργούς.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης και κάτι άλλο: Όσοι κάνουν πιο πολύ σεξ είναι επίσης πιο πιθανό να είναι εξωστρεφείς και να έχουν χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και αρθρίτιδας. Η θετική συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας σεξουαλικής επαφής και του μισθού ήταν ακόμα πιο έντονη για τις ηλικίες 26-50 ετών, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο σεξουαλικό προσανατολισμός και το είδος της εργασίας.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι με προβλήματα υγείας που είναι σεξουαλικά δραστήριοι κερδίζουν 1,5% περισσότερα χρήματα από ό,τι τα άτομα με παρόμοια συμπτώματα που δεν είναι το ίδιο σεξουαλικά δραστήριοι. Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή είχαν 5,4 % λιγότερο σεξ, ενώ εκείνοι με διαβήτη είχαν 2,4% λιγότερο και τα άτομα με αρθρίτιδα και ρευματισμούς κάνουν 3,9% λιγότερο σεξ από τους υγιείς ανθρώπους.

Ο καθηγητής Δρυδάκης και οι συνεργάτες του βρήκαν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας σεξουαλικής επαφής και του μισθού ενός ατόμου, αλλά τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αν κάνετε περισσότερο σεξ θα βγάλετε και περισσότερα χρήματα. Πιο πολύ, αυτό δείχνει ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα είναι δείκτης καλής υγείας, η οποία με τη σειρά της έχει συσχετισθεί με υψηλότερες οικονομικές απολαβές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook