Μια πενταμελής επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, κ.Αλέξη Τσίπρα, θα έχει τον τελικό λόγο για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα υπό τον κ.Τσίπρα, με αντικείμενο την προετοιμασία για τις εκλογές, επισημάνθηκε ότι πέραν των βουλευτών που επέλεξαν να αποχωρήσουν από το κόμμα, θα εξεταστεί κατά περίπτωση η συμπερίληψη ή όχι στα ψηφοδέλτια βουλευτών που ψήφισαν “παρών” στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.

Επίσης, στα νέα ψηφοδέλτια θα επιχειρηθεί άνοιγμα με τη συμμετοχή υποψηφίων που δεν προέρχονται από το κόμμα, ώστε να σηματοδοτήσει η διεύρυνση που η ηγετική ομάδα επιθυμεί. Ωστόσο, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις και επιλογές στην κατεύθυνση της διεύρυνσης “ώστε να μην ξαναπάθουμε τα ίδια”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η Πολιτική Γραμματεία, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα θα προσδιορίσει επακριβώς τα χρονοδιαγράμματα για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων αλλά και τον σχεδιασμό για τις περιοδείες του κ.Τσίπρα και των στελεχών του κόμματος, ενώ αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, πιθανότατα το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εν όψει των επικείμενων εκλογών, ο κ. Τσίπρας προέτρεψε τα στελέχη του κόμματος του να μην ασχολούνται με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών και πρόσθεσε: «Αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει».

«Εμείς τώρα στη μάχη μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και καταθέτουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς για την επόμενη τετραετία» έσπευσε να διευκρινίσει ο πρωθυπουργός, ενώ διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο που μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση «με το λαό μας όρθιο». «Αυτό είναι το δικό μας καθήκον», σημείωσε και πρόσθεσε: «Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους»

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος και η εκλογική τακτική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook