Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, ο 24χρονος Χανιώτης που πυροβολήθηκε από έναν 25χρονο συγχωριανό του, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων σε καφετέρια της οδού Καλλεργών στην παλιά πόλη των Χανίων.

Ο 24χρονος που δέχτηκε τρείς από  τις  πέντε σφαίρες σφαίρες που έριξε ο δράστης στο κεφάλι, στον θώρακα και στο πόδι, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ενώ να σημειωθεί πως η σφαίρα που τον έπληξε στον θώρακα, χτύπησε στην σπονδυλική του στήλη.

Η απόπειρα δολοφονίας του 24χρονου, έγινε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Καλλεργών της παλιάς πόλης η οποία εκείνη την ώρα ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Ο 25χρονος δράστης μπήκε σε καφετέρια, και πηγαίνοντας  σε τραπέζι στο οποίο καθόταν ο 24χρονος, έβγαλε ένα πιστόλι των 7,65 και πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του.

Στην συνέχεια έσπευσε να διαφύγει με ένα αυτοκίνητο, αλλά λίγη ώρα μετά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς οι οποίοι γνωρίζοντας το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην πόλη των Χανίων.

Στο μεταξύ ο 24χρονος διεκομίσθη  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο Νοσοκομείο Χανίων όπου και εισήχθη στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόπειρα εκτέλεσης του 24χρονου από τον 25χρονο συντοπίτη του, έχει τις «ρίζες» της σε ένα αιματηρό περιστατικό το οποίο είχε συμβεί μεταξύ δύο οικογενειών σε χωριό του Δήμου Χανίων τον Οκτώβριο του 2011.

Τότε, στην διάρκεια διαπληκτισμού δύο πατεράδων για διαφωνίες που είχαν οι γιοί τους, ο πατέρας του 24χρονου είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του 25χρονου ο οποίος σήμερα  συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας.

Να σημειωθεί πως πρίν απο λίγους μήνες, τον περασμένο Μάρτιο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε τον 57χρονο πατέρα του 24χρονου,σε ποινή φυλάκισης 11 ετών, για τη δολοφονία του 43χρονου πατέρα του 25χρονου, αναγνωρίζοντας στον δράστη τα ελαφρυντικά της νόμιμης άμυνας και του βρασμού ψυχής.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook