Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να μείνει  «ανενεργός πολίτης», ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα απευθύνει πρόταση για συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, παρά τη μεγάλη «απόσταση απόψεων».

«Δεν πρόκειται να εισακούσω εκείνους που λένε "σκάσε επιτέλους, Γλέζο". Εκείνο που πρώτα από όλα κάνω, είναι μία πρόταση για τη συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς» είπε ο κ. Γλέζος στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5.

Σε ερώτηση για το εάν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γλέζος απάντησε πως «το θέμα δεν νομίζω να είναι θέμα προσωπικό. Κρίνονται, βέβαια, τα πρόσωπα αναμφισβήτητα, άλλα πάνω από όλα κρίνονται πολιτικές, κατά τη δική μου γνώμη».

»Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την ιστορία της Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς, την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από το ότι δεν εφάρμοσε ούτε αυτά που εξήγγειλε προεκλογικά και αμέσως, όταν ανέλαβε την εξουσία. Την ώρα που αγοράζεις ψωμί και το τρως, προσθέτεις αξία στο ψωμί; Είναι εντελώς αδιανόητο ο ΦΠΑ στο ψωμί. Αλλά το σύστημα της εξουσίας, όταν φορολογεί τους πολίτες, δεν σκέφτεται τίποτα και προβαίνει και σε αυτές τις ανοησίες». 

Ο κ. Γλέζος εκτίμησε πως δεν υπάρχει περιθώριο για μετεκλογικές συνεργασίες «εκτός αν αναιρέσει και κάνει αυτοκριτική η κυβέρνηση Μαξίμου, για όσα έκανε. Εγώ έχω μία ευπιστία στους ανθρώπους αποδεδειγμένη, την έχω πληρώσει βέβαια. Αν πρόκειται να σωθεί η χώρα, γιατί όχι; Να την ξαναπληρώσω».

Σε ερώτηση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, απάντησε: «Αναμφισβήτητα, για μένα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Υπάρχει το ευρώ, υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν χαρίζουμε- το έχω δηλώσει και στην Ευρωβουλή- την Ευρώπη στους άλλους, είναι δημιούργημα όχι μονάχα λεκτικά, μορφολογικά, αλλά και νοηματικά. Η Ευρώπη είναι ελληνικό δημιούργημα και δεν θα το χαρίσουμε στους άλλους. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν θα δεχτούμε ποτέ ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη».

Κληθείς να σχολιάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γλέζος σημείωσε: «Όλοι στέκονται στη μορφολογική πλευρά και δεν είδα κανένα επιχείρημα ουσιαστικό, στα επιχειρήματα τα οποία προβάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου».
 

Πηγή: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook