Την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, με το Ποτάμι, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μαρακάκης, εξηγώντας ότι η απόφασή του αυτή είναι ανεξάρτητη από τις όποιες προθέσεις του κόμματος σε σχέση με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στα Χανιά.

Ο κ. Μαρακάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

Την ώρα που συντάσσονται οι παρακάτω γραμμές, δε γνωρίζω ποιες είναι οι προθέσεις της ηγεσίας του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», σε σχέση με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του Νομού Χανίων για τις προσεχείς εκλογές. Θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω όλες και όλους εσάς για την προσωπική μου θέση, σεβόμενος την εμπιστοσύνη με την οποία τιμήσατε και εξακολουθείτε να τιμάτε το πρόσωπό μου. 

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, για λόγους ανθρώπινους και πολιτικούς. 

ενώ στη συνέχεια της ανακοίνωσής του σημειώνει ότι :

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς για τη συνεργασία που είχαμε, για την προσπάθεια επίτευξης μιας καλύτερης πραγματικότητας για τη Χώρα και το Νομό μας. Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω, ότι θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις και να συνδράμω με κάθε δυνατό τρόπο στη συνδιαμόρφωση τους. 

Θεωρώ ότι ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί του, δικαιούνται σωστής εκπροσώπησης και διεκδικήσεως όλων αυτών που τους αξίζουν.

Παραμένω ενεργός πολιτικά με όποιες δυνάμεις διαθέτω προς την κατεύθυνση αυτή.

Με Πολλή Τιμή
Μαρακάκης Γεώργιος