Μη έκδοση αποδείξεων, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή, “μαύρη” εργασία αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο στοχευμένης δράσης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το τριήμερο 18 έως 20-08-2015, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε περιοχές του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Συνολικά, ελέγχθηκαν τριάντα πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε εννιά  από τα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:    

•    Σε εστιατόριο στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων, συνολικής αξίας 150 ευρώ.
•    Σε εστιατόριο στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων, συνολικής αξίας 175 ευρώ και επιπλέον, βρέθηκαν 3 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχθηκαν πίνακες προσωπικού.
•    Σε καφέ-μπαρ στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
•    Σε καφέ-μπαρ στη Χερσόνησο Ηρακλείου, βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχθηκαν πίνακες προσωπικού.
•    Σε καφέ-μπαρ στα Μάλια Ηρακλείου, βρέθηκαν 2 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχθηκαν πίνακες προσωπικού.
•    Σε καφέ-μπαρ στη Χερσόνησο Ηρακλείου, βρέθηκε ένας εργαζόμενος για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.
•    Σε καφετέρια αναψυκτήριο στο Ηράκλειο, βρέθηκε ένας εργαζόμενος για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.
•    Σε καφέ-μπαρ εστιατόριο στο Ηράκλειο, βρέθηκε ένας εργαζόμενος για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού.
•    Σε εστιατόριο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, βρέθηκαν 2 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχθηκαν πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες  για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook