Κατά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, το Σάββατο βράδυ 29 Αυγούστου 2015, στους αρχαιολογικούς χώρους Απτέρας και Ρόκκας θα πραγματοποιηθούν συναυλίες – μουσικές βραδιές ενταγμένες στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος είναι δωρεάν και στις 2 εκδηλώσεις.

Αρχαία Απτέρα

 

Το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble»

Το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble»  είναι το σημείο συνάντησης μιας ομάδας ανθρώπων με ευαισθησία και μεράκι για τη μουσική. Μια πρωτοβουλία εναλλακτική στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης, που γεννήθηκε στο Βάμο Χανίων και σιγά-σιγά αρχίζει να αγκαλιάζει μουσικούς με τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες και κυρίως την ίδια αισθητική αντίληψη για τη μουσική.

Στόχος του είναι να διαμορφώσει τη δική του καλλιτεχνική ταυτότητα σκιαγραφώντας την εικόνα του στο ευρύτερο μουσικό τοπίο με ξεχωριστές ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερα μουσικά ηχοχρώματα. Μια κίνηση ελπίδας που αγαπά και διασώζει τα καλά ακούσματα. Επιχειρεί να πλησιάσει το κοινό και να το κερδίσει παίζοντας όλα τα είδη της καλής μουσικής με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προβάλλεται μόνο ο στίχος με μια απλή συνοδεία αλλά να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη μουσική έκφραση.

Από τις πρώτες εμφανίσεις του, το μουσικό σύνολο  «Vamos»  προκάλεσε αίσθηση για την ποιότητα και το περιεχόμενο του μουσικού ηχοχρώματος του. 

Ηχόχρωμα μοναδικό που προκύπτει από την συνύπαρξη οργάνων όπως : πιάνο, βιολί, τσέλο,κόρνο, ευφώνιο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, μαντολίνο, κιθάρα, κρουστά, κοντραμπάσο και φυσικά τραγούδι. 

Η μουσική παράσταση     “μέντα και καννέλα” 

Ένα μουσικό ταξίδι, από μουσικές του σήμερα και του χθες της πατρίδας μας, στις μουσικές της Σμύρνης. Με το ιδιαίτερο ύφος του, τόσο στην μουσική εκτέλεση όσο και στην ενορχήστρωση, το Μουσικό Σύνολο “Vamos” ανακαλύπτει και αναδεικνύει κοινά χαρακτηριστικά φαινομενικά διαφορετικών μουσικών ιδιωμάτων. Από την Αθήνα και το Μάνο Χατζιδάκι, στην Σύρο και τον Πειραιά  του ρεμπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στην Λέρο με την “μπρατσέρα” και στην χαμένη πατρίδα της Σμύρνης με το Nihavent Oriental και το Εμβατήριο Φλόγα.

 

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος2015 στον αρχαιολογικό χώρο ΡόκκαςΚισσάμου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας Κισσάμου ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 για να υποδεχτεί το κοινό υπό το Φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, αρχαιολογικού αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας. 

Σε συνέχεια των δυο προηγούμενων εκδηλώσεων, με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, όπου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, φέτος ο διακεκριμένος αρχιμουσικός, πιανίστας και διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων Μίλτος Λογιάδης θαπαρουσιάσει έργα του ΜάνουΧατζιδάκι σε ένα ταξίδι-αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από την γέννηση του.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο “Τρουλί της Ρόκκας” στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου στα δυτικά όρια του οποίου εκτείνεται το εντυπωσιακό ομώνυμο φαράγγι. Η εκδήλωση αυτή, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού στο “ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ”.
.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook