Καυστικός, όπως πάντα, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 τις πολιτικές εξελίξεις. Δήλωσε άγνοια για το προσκλητήριο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά, ενώ ιδιαίτερα σκληρός υπήρξε έναντι του πρωθυπουργού, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ

«Δεν είναι τυχαίο ότι διαλύεται αυτή τη στιγμή η Αριστερά. Δηλαδή, αυτό το «πρώτη φορά αριστερά», θα γίνει «ποτέ πια αριστερά». Όχι, δεν θα γίνει ποτέ («δεύτερη φορά αριστερά»). Γιατί αυτό είναι το τέλος, το κύκνειο άσμα. Εγώ, επί χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, έλεγα «μην λέτε το βλακώδες αυτό σύνθημα, ‘ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει Δεξιά’». Και πράγματι, ήρθαν εποχές που ο λαός ξέχασε τι σημαίνει Δεξιά και ψήφισε Δεξιά και δεν μας ψήφισε εμάς. Και τελικά διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ ή διαλύεται, εν πάση περιπτώσει. Δεν νομίζω ότι θα είναι στην επόμενη Βουλή. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος που κερδίζει τις εκλογές κάνει κι άλλες εκλογές.»

Για το πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι εκλογές

«Μια ανεξάρτητη προσωπικότητα της ελληνικής δημόσιας ζωής, π.χ. ο Αλιβιζάτος, ένα πρόσωπο που δεν έχει αναμειχθεί στην πολιτική, αναλαμβάνει (τώρα) ως πρωθυπουργός, συγκροτεί κυβέρνηση εις την οποία δεν συμμετέχει κανείς που ήταν βουλευτής ή υποψήφιος βουλευτής, μια οικουμενική κυβέρνηση, με την εμπιστοσύνη της παρούσας Βουλής, για να εφαρμόσει το πρόγραμμα, μέχρι τέλος του έτους.»

Για τον Αλ. Τσίπρα

«Είναι ανίκανος να κυβερνήσει ή δεν είναι; Γιατί βάζει υποψηφιότητα να κυβερνήσει ξανά; Ας υποθέσουμε ότι ο ελληνικός λαός τον κρίνει και ξαναεκλέγεται. Οι συνέπειες θα είναι αυτές που είναι, αλλά εγώ δεν θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν ούτε να προδικάσω την ψήφο του ελληνικού λαού. Γιατί κάναμε εκλογές; Γιατί δεν έβρισκε μια λύση να κυβερνήσουν μέχρι τέλος του έτους, ο πρωθυπουργός, ο ίδιος; Θέλει την εμπιστοσύνη; Και τι με νοιάζει εμένα τι θέλει ο ένας ή ο άλλος ψυχασθενής;»

Για τις εκλογές

«Εγώ έχω μερικές πληροφορίες ότι υπάρχει μια αισθητή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρώτο κόμμα πάντα, υπάρχει μια μικρή αντίστοιχη άνοδος της Ν.Δ., μικρή, αλλά άνοδος. Ο Λαφαζάνης θα μπει στη Βουλή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, θα έχει κάτι πάνω από 5% και κάτω από 10%, το πόσο θα είναι ακριβώς, δεν ξέρω.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του

«Αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν γιατί έχουν κάνει μια επιλογή, την έχουν προπαγανδίσει στο περιβάλλον τους το επαγγελματικό και στο συντεχνιακό. Το «φρούριο» ΣΥΡΙΖΑ, η «Ακρόπολή» τους, φαίνεται ότι είναι η εκπαίδευση. Δηλαδή, είναι κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και άνθρωποι που ζουν σε τόπους οργανωμένης δουλειάς. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει σημασία. Και γιατί εμφανίστηκε και το 4% έγινε 30%; Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτό έγινα απλά λόγω της κρίσης. Εγώ πιστεύω ότι εδώ υπάρχουν τρία φαινόμενα που έχουν βαθύτερα ιστορικές ρίζες. Είναι γιατί υπήρχε στην Ελλάδα και υπάρχει ακόμα Κομμουνιστικό Κόμμα.

» Έχουμε ένα σύνολο ανθρώπων, οι οποίοι και είναι σοβαρό φαινόμενο, είναι τα περιθωριακά στρώματα των μεγάλων πόλεων. Άνθρωποι που τούς διώχνουν από την οικογένειά τους, που φεύγουν 18 ετών και δεν έχουν δουλειά. Είναι πάρα πολλοί και αυξάνονται συνεχώς, γιατί καταρρέει η αρχαία παραδοσιακή οικογένεια των Ελλήνων. Το περιθώριο ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, μαζικά. Το τρίτο ρεύμα είναι αυτό που σιχάθηκε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., όμως δεν θέλουμε να το δοξολογήσουμε αυτό το ρεύμα, γιατί αυτό είναι αισχρό και ποταπό και αποτελείται από αυτούς που ωφελήθηκαν από αυτό.

» Το 1/3 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διεφθαρμένοι, φαυλοφαύλοι, από αυτούς που διορίζονταν και υπόσχονταν. Είναι πιστεύω καθήκον όλων των πολιτικών σχηματισμών να απογυμνώσουν και να αποδυναμώσουν τον Τσίπρα, καθιστώντας εμφανές ότι είναι ψεύτης, απατεώνας, δημαγωγός και τυχοδιώκτης.

» Όταν αναλαμβάνεις την κορυφαία τραγική, δραματική ευθύνη  να εκπροσωπήσεις εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια κόσμο κι ακόμα περισσότερο να εκπροσωπήσεις την ιδέα της πατρίδας που η ιδέα της πατρίδας, της ιστορικής συνέχειας, δεν έχεις τη δυνατότητα να πεις «εγώ δεν κατάλαβα», άμα δεν κατάλαβες, τουλάχιστον σήκω και πήγαινε σπίτι σου!

» Η επιθυμία μου είναι να εξαφανιστεί ο Τσίπρας από τη δημόσια ζωή κι οτιδήποτε Τσιπρικό. Η απάτη, το ψέμα, η καταμυθολόγηση και η κατασυκοφάντηση της χώρας και του λαού μας που ήταν αυτό το επεισόδιο της «πρώτης φοράς αριστερά» να λήξει, να αποδοκιμαστεί και να πάνε στο περιθώριο αυτοί οι τυχάρπαστοι άνθρωποι, αυτή η σπείρα που σήμερα κυβερνάει τη χώρα και την έχει διαλύσει. Ο πολιτικός, όχι, δεν αξίζει καμία δεύτερη ευκαιρία. Ο πολιτικός ευθύνεται και για τα τυχαία.»

Για το προσκλητήριο Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ

«Έκανε προσκλητήριο; Δεν έχω καν λάβει υπ’ όψιν μου ότι έκανε προσκλητήριο η Φώφη Γεννηματά.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook