Τελευταία ενημέρωση 15:47

Το βράδι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, το φορτηγό πλοίο BBC Quebec το οποίο μεταφέρει πάνω απο 220 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, πως στα διεθνή ύδατα, νότια της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε θαλάσσιο χώρο Ιταλικής ευθύνης, οι μετανάστες βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο καθώς το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθιζόταν.

Οι Ιταλικές αρχές έδωσαν οδηγίες στο φορτηγό πλοίο σημαίας Αντίγκουα-Μπαρμπαντος, να διασώσει τους μετανάστες και στην συνέχεια το πλοίο σε συννενόηση με τον θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατευθύνεται προς το πλησιέστερο λιμάνι (της Παλαιόχωρας) προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Το φορτηγό πλοίο θα δέσει αρόδου της Παλαιόχωρας, και με αλιευτικά και σκάφη του λιμενικού θα μεταφερθούν οι μετανάστες στο λιμάνι.

Ήδη οι λιμενικές αρχές , οι Δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Χανίων, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, το Κέντρο Υγείας Καντάνου, το Νοσοκομείο Χανίων. καθώς και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Σελίνου, βρίσκονται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε με την άφιξή τους στην Παλαιόχωρα, να ακολουθηθεί η διαδικασία που είχε γίνει και τις προηγούμενες φορές.

Δηλαδή, ιατρική εξέτασή τους, παροχή άμεσης βοήθειας, και στην συνέχεια με λεωφορεία, μεταφορά τους στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής του Δήμου Χανίων και μετά την καταγραφή, προώθησή τους στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook