Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητά μου παιδιά 

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων, η οποία σηματοδότησε το τέλος της αγωνίας σας, θα ήθελα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος,  να σας συγχαρώ  για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλατε τα προηγούμενα χρόνια και  για την αντοχή που επιδείξατε στην πρώτη, ίσως πιο σοβαρή, δοκιμασία της μέχρι σήμερα ζωής σας. 

Ελπίζω κι εύχομαι ο κόπος σας να ανταμείφθηκε και να επιτύχατε τους στόχους που θέσατε. Σε σας που καταφέρατε να ανοίξετε την πόρτα ενός ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας,  καταθέτω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου να είστε υγιείς και δυνατοί για να παραμείνετε προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στα όνειρά σας και να συνεχίσετε  τις σπουδές σας με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να γίνετε λαμπροί επιστήμονες.  

Επιπλέον, την ελπίδα, ότι μετά το πέρας των σπουδών σας, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες ώστε να έχετε κάθε δυνατή ευκαιρία ν’ ασκήσετε την επιστήμη σας στη χώρα μας  και να γίνετε χρήσιμοι πολίτες, από κείνους, που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη. 
Ιδιαίτερα όμως, θα ήθελα να απευθυνθώ και σε σας, τους νέους μας που δεν πετύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ  και να σας  προτείνω να μην επιτρέψετε σε μια πρόσκαιρη αποτυχία να σφραγίσει  την ζωή σας και να επηρεάσει τη διάθεσή σας για συνέχιση της προσπάθειας. Ποτέ οι άξιοι και όσοι έχουν τη θέληση για μάθηση, δεν χάνονται. 

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς σας που στάθηκαν πλάι σας και αγωνίστηκαν για να σας εξασφαλίσουν το μέλλον που ονειρεύεστε αλλά και τους δασκάλους σας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι οποίοι  συνέβαλλαν,  με γνώση και υπομονή, στην προσωπική σας καλλιέργεια και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων σας. 

Καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα και κάθε πρόοδο σε όλους σας!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook