Έξω απο το λιμάνι της Παλαιόχωρας θα “δέσει” το φορτηγό πλοίο BBC Quebec το οποίο διέσωσε 225 άτομα (κατα δήλωση του πλοιάρχου) το σκάφος των οποίων βυθίστηκε σε διαθνή ύδατα νότια της Κρήτης.

ΟΙ μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν με αλιευτικά σκάφη και πλωτά του Λιμενικού στην Παλαιόχωρα και μετά απο την παροχή πρώτων βοηθειών και μια πρώτη καταμέτρηση, με λεωφορεία θα μεταφερθούν στον χώρο του κλειστου΄γυμναστηρίου της παλιάς ηλεκτρικής του Δήμου Χανίων.

Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, πως στα διεθνή ύδατα, νότια της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος.

Οι Ιταλικές αρχές έδωσαν οδηγίες στο φορτηγό πλοίο σημαίας Αντίγκουα-Μπαρμπαντος, να διασώσει τους μετανάστες και στην συνέχεια το πλοίο σε συννενόηση με τον θάλαμο επιχειρήσεων του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατευθύνεται προς το πλησιέστερο λιμάνι (της Παλαιόχωρας) προκειμένου να τους αποβιβάσει.

(Στην φωτό απο το marinetraffic βλέπετε το ίχνος της πορείας του φορτηγού πλοίου το οποίο κατευθυνόταν προς το Πορτ Σάιντ)

Οιι λιμενικές αρχές , οι Δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Χανίων, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, το Κέντρο Υγείας Καντάνου, το Νοσοκομείο Χανίων. καθώς και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Σελίνου, βρέθηκαν σε ετοιμότητα, έτσι ώστε με την άφιξή τους στην Παλαιόχωρα, να ακολουθηθεί η διαδικασία που είχε γίνει και τις προηγούμενες φορές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook