Τελευταία ενημέρωση 12:24

Όλη την νύχτα διήρκεσε η επιχείρηση αποβίβασης στην Παλαιόχωρα και μεταφοράς στο κλειστό γυμναστήριο της “παλιάς ηλεκτρικής” των Χανίων, των πάνω απο 200 προσφύγων-μεταναστών που διασώθηκαν χθες το μεσημέρι νότια της Κρήτης.

Η διαδικασία αποβίβασης των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, απο το φορτηγό πλοίο BBC QUEBEC στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ξεκίνησε περίπου τα μεσάνυχτα και η μεταφορά τους στην “παλιά ηλεκτρική” ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί.

Όλη η διαδικασία έγινε ομαλά και χωρίς προβλήματα, όπως είπε στο Flashnews.gr ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Ορφανός.

Συνομικά κατεγράφησαν 240 άτομα, αλλά στην διαδικασία αυτή προέκυψε πως πέντε απο αυτούς ήταν το πλήρωμα του σκάφους που τους μετέφερε και το οποίο βυθίστηκε.

Έτσι και οι πέντε συνελήφθησαν ως διακινητές. Όμως το πρωί, κάποια στιγμή ένας που ήταν στην τουαλέτα του γυμναστηρίου βγήκε απο το μικρό παράθυρό της και προσπάθησε να διαφύγει, αλά συνελήφθη απο αστυνομικούς.

Οι λιμενικές αρχές εξετάζουν εαν και αυτός ήταν στο πλήρωμα του σκάφους, οπότε θα ακολουθήσει η σύλληψή του.

Να σημειωθεί πως απο χθες το μεσημέρι είχαν τεθεί σε ετοιμότητα, το λιμενικό, ιατρικές υπηρεσίες απο το Νοσοκομείο Χανίων, το Κ.Υ.Καντάνου, οι Δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Χανίων, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και όπως και στις άλλες φορές, και οι εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Σελίνου, οι οποίοι προσέφεραν και μια πρώτη βοήθεια στους μετανάστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook