Ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με θέμα «Η στρατηγική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ενόψει των εκλογών», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/8 το βράδυ, διευρυμένη συνάντηση μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Ομάδας Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “στην ανοιχτή συζήτηση που διεξήχθη, εκφράστηκαν οι απόψεις των μελών για τις επικείμενες εκλογές και επιβεβαιώθηκε η εκλογική ετοιμότητα του Κινήματος και μάλιστα τώρα που δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009.
 
Όλα όσα ακούγονταν επί πέντε χρόνια, απεδείχθησαν μύθοι και συνωμοσιολογίες και ως εκ τούτου κατέπεσαν, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που κατέφυγαν στα ψέματα και καλλιέργησαν μύθους, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. 
 
Η πλήρης δικαίωση των στρατηγικών επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου θα ολοκληρωθεί όταν η συζήτηση φύγει από το πεδίο της παραπολιτικής, πχ με την ενασχόληση με τα «καμώματα της Ζωής», τις δηλώσεις Βαρουφάκη» και το «λαϊκό στυλ Μεϊμαράκη» ή της μικροπολιτικής πχ με τον «εμφύλιο και τις ίντριγκες στον ΣΥΡΙΖΑ» και επανέλθει στο πεδίο της πολιτικής.
 
Δηλαδή στο πεδίο της διάκρισης μεταξύ αφενός των προοδευτικών δυνάμεων που πρεσβεύουν πραγματικές, αξιακές, δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με ένα νέο εθνικό παραγωγικό σχέδιο δίνοντας προοπτική στην χώρα, και αφετέρου των δυνάμεων της αριστερής ή δεξιάς συντήρησης που υπηρετούν συντεχνίες και διευθετούν επιμέρους συγκρούσεις συμφερόντων. 

Σε αυτή την μάχη της δικαίωσης για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης, δημιουργία παραμένουμε στρατευμένοι.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook