Δεν θα λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε αυτές τις θλιβερές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αντίθετα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός νέου κινήματος που θα έχει στόχο την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» σε όλη την Ευρώπη.

«Αντί να έχουμε κόμματα που διαγωνίζονται σε εθνικά επίπεδο, θα είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα είναι ενεργό σε εθνικό επίπεδο», είπε. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Είναι κάτι που ψήνεται αργά […] κάτι που αποκτά σταδιακά ρίζες σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο ένταξής του στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας πως τρέφει μεν συμπάθεια για το κόμμα αλλά το θεωρεί «απομονοτιστικό» και απέχει πολύ από τις θέσεις του.

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ήδη βέβαιο πως δεν θα έβρισκε προεκλογική στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέκο Φλάμπουράρη να έχει δηλώσει στον ΣΚΑΪ πως «κανείς δεν τον κάλεσε πίσω».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook