Περισσότεροι από 1.500 τουρίστες βρίσκονται από χθες το βράδυ στην πόλη του Ηρακλείου, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Πρόκειται για τους επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «MSC Splendida», που έφτασαν εκτάκτως στο Ηράκλειο, εξαιτίας της κακοκαιρίας που σημειώθηκε στο Αιγαίο.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ξεκίνησε από τη Βενετία, σύμφωνα με το δρομολόγιό του θα έπρεπε χθες να δέσει στο λιμάνι του Κατάκολου στην Πελοπόννησο και από εκεί να συνεχίσει το ταξίδι του, κατευθυνόμενο σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και θα έδενε για λίγες ώρες.

Όμως τα ισχυρά μποφόρ που έπνεαν στο Αιγαίο πέλαγος ανέτρεψαν το πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο, μετά από σχετικό κάλεσμα του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), κατέπλευσε ευχαρίστως στο λιμάνι της πόλης περίπου στις 11 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο είναι μέλος του στόλου κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας Mediterranean Shipping Company (MSC), με την οποία έχει ήδη συνεργασία ο ΟΛΗ και είχε υποδεχτεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, «MSC Fantasia».

«Στο πλαίσιο αυτό είχαμε δηλώσει στην εταιρία ότι όποτε χρειαζόταν βοήθεια σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Αιγαίο, εμείς άμεσα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, και όχι μόνο σε περίπτωση κακοκαιρίας βέβαια. Έτσι και σήμερα (σ.σ. χθες), μας ειδοποίησαν και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υποδεχτούμε το \”Splendida\”, που κανονικά θα ερχόταν αύριο (σήμερα)», αναφέρει στην «Τ» ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπρας.

Αγορά

Το κρουαζιερόπλοιο λοιπόν που έφτασε στην πόλη μας χθες το βράδυ θα παραμείνει και σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα, με ελπιδοφόρα μηνύματα για την αγορά του Ηρακλείου, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αν δεν ήμασταν οργανωμένοι για να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα, θα χάναμε την ευκαιρία κι εμείς αλλά και ολόκληρη η πόλη. Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει \”Και τι έγινε; Ήρθε ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο\”. Αλλά δεν είναι λίγο πράγμα έστω και οι μισοί επιβάτες να βγουν έξω από το πλοίο, να τριγυρίσουν στην πόλη, να φάνε, να διασκεδάσουν και την επομένη να κάνουν εξόρμηση στα μαγαζιά», συνεχίζει ο κ. Μπρας.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, αφού η συνεργασία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ αυτό το περιστατικό θα χρησιμοποιηθεί ως δείγμα ετοιμότητας, καλής θελήσεως και εξυπηρέτησης του ΟΛΗ προς πάσα εταιρία κρουαζιερόπλοιων που θα δείξει ενδιαφέρον.

«Είναι ένα δείγμα που θα το προβάλουμε και σε άλλες εταιρίες με κρουαζιέρες. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου το λιμάνι του Ηρακλείου να πάρει τη θέση που του αξίζει σε αυτόν τον τομέα, μέχρι το 2012», καταλήγει ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook