Σοκάρει το ντοκουμέντο για τον περίπατο που έμελλε να είναι μοιραίος για έναν Ελληνογερμανό ορειβάτη, πριν από τέσσερις ημέρες, στο μονοπάτι Ε4 στο τμήμα Αγίας Ρουμέλης – Σούγια.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η zougla.gr φαίνονται οι τελευταίες, απέλπιδες -όπως αποδείχθηκε- προσπάθειες του ορειβάτη να κρατηθεί στη ζωή και να πιάσει το σχοινί σωτηρίας.

Δυστυχώς, ήταν αργά…

 

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν ο άνδρας πήρε το μονοπάτι Ε4 στην Αγία Ρουμέλη, στο τμήμα προς την Σούγια. Ενώ περπατούσε, έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο, όπου πιθανόν γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό και να καταλήξει πάνω σε ένα ξεραμένο δέντρο.

Όταν εντοπίστηκε, ένας άλλος ορειβάτης τού πέταξε ένα σχοινί, το οποίο είχε δέσει σε ένα δέντρο.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν και οι ομάδες διάσωσης, ενώ άμεσα βρέθηκαν επί τόπου πυροσβέστες που εκτελούσαν υπηρεσία στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Στο σημείο έσπευσαν με φουσκωτό σκάφος ομάδες διάσωσης από τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού. Κλήση έλαβε και η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, ωστόσο η επέμβασή της δεν χρειάστηκε, καθώς οι πυροσβέστες από τα Χανιά ολοκλήρωσαν την επιχείρηση.


 
Λίγο μετά τις 20.00, ένας άνδρας του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου ήταν ο τουρίστας. Με τη συνδρομή και των υπόλοιπων διασωστών, τον κατέβασαν στην παραλία, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο ιατροδικαστής Κρήτης, κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης, απο την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος του άτυχου ορειβάτη οφείλεται σε θερμοπληξία και αφύδάτωση.

(Με πληφορορίες και βίντεο απο zougla.gr)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook